Bestemmingen — 27 mei 2013

Als echte smulpaap wil ik gerechten graag eten in het land van herkomst. Gisteren was het de beurt aan goulashsoep, een gerecht dat in Hongarije gewoon goulash of beef goulash (rund goulash) genoemd wordt. Goulashsoep wordt als vooraf gegeten. Het is wel een vrij stevig voorafje. De op paprika en specerijen gebaseerde soep bevat natuurlijk heerlijk gegaard rundvlees. Daar worden stukjes aardappel en knoedels aan toegevoegd. Knoedels of dumplings zijn stukjes gestoomd brood dat te vergelijken is met het brood van een broodje bapao.

De goulash(soep) smaakt zo lekker zoals je zou verwachten in Hongarije. Heerlijk in balans. Pikant zonder pittig te worden. Dit was voor mij de eerste kennismaking met Boedapest en Hongarije. Ben benieuwd of de rest ook zo goed gaat bevallen hier in Boedapest. Mijn gevoel zegt dat dat wel goed gaat komen.

Een goed adres voor lekkere goulash in Boedapest is Lacipecsenye, een restaurant gelegen op aan Szent István Tér.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *