Is Curaçao wel een tropisch paradijs?

Het Caribische eiland Curaçao is de afgelopen jaren flink gegroeid als vakantiebestemming. Het aantal Nederlandse toeristen dat richting Hato Airport vliegt is enorm toegenomen, mede dankzij de steeds lager wordende prijzen voor pakketreizen en vliegtickets richting Curaçao. Vorige week zag ik nog een aanbieding om voor 391 euro per persoon 9 dagen naar Curaçao te reizen. Dat is voor een vakantie inclusief vlucht en accommodatie! Dat zijn dumpprijzen waar menig bestemming niet tegenaan kan concurreren.

Als je op de websites of in de reisgidsen (wie doet dat nog?) kijkt dan word je een tropisch paradijs voorgeschoteld. Prachtige stranden, vriendelijke bevolking en altijd goed weer. Wat wil je nog meer op vakantie? Maar klopt dit wel? Is Curaçao echt zo geweldig? Wordt het ware verhaal wel verteld? Volgens mij niet.

Curaçao is de moeite waard

Laat ik eerst met het goede beginnen: Curaçao is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het is er altijd warm, vaak zonnig, er zijn tientallen heerlijke stranden, je kunt er prima eten en de bevolking is overwegend vriendelijk. Curaçao is ook een redelijk veilige bestemming waar je op eigen houtje op pad kunt gaan. Kortom: het is een prima plek om een vakantie te vieren.

Maar….

Wat je in het verkoopverhaaltje over Curaçao nooit of zelden zult lezen is dat:
– Je voor veel mooie stranden op Curaçao entreegeld moet betalen.
– De kans op autoinbraken groot is. Zo groot dat een auto huren met een hoog eigen risico eigen risico eigenlijk een soort van Russische roulette is.
– Er dagelijks een flinke file staat tussen Jan Thiel en Willemstad. In de ochtend is dat richting Willemstad en aan het einde van de middag kun je aansluiten in de file richting Jan Thiel. Als je in of rond Jan Thiel verblijft dan beperkt dit je in je mobiliteit. Je moet immers via Willemstad naar de andere delen van het eiland reizen.
– De populairste accommodaties bij de grote reisorganisaties vaak bij opgespoten stranden liggen. Nep dus.
– Klimaatverandering ook een greep op Curaçao heeft gekregen. Dat resulteerde afgelopen oktober in een langere periode met regen en veelal bewolkt weer.
– Curaçao veel last heeft van aan drugs gerelateerde criminaliteit. Daarnaast is de kleine criminaliteit het afgelopen toegenomen als gevolg van de toestroom van Venezolaanse illegalen, die verder geen bron van inkomsten hebben.

Ga vooral naar Curaçao

Nee, het is niet mijn doel om mensen af te raden om naar Curaçao te gaan. Weet echter wel wat je kunt verwachten als je op vakantie naar Curaçao gaat. Geen enkele bestemming is perfect.Plaats een reactie