Nieuws — 4 juni 2013

Sinds enige dagen is het erg onrustig in de Turkse stad Istanbul vanwege protesten. Ook in andere steden in Turkije zoals Izmir, Ankara en Adana is er sprake van protesten die leiden tot vernieling en geweld.

Hoewel er nog geen negatief reisadvies is voor de Turkse grote steden waarschuwt de Nederlandse overheid wel voor de protesten. Men adviseert om grote menigten en demonstraties te mijden. In Istanbul gaat het vooral om het centraal gelegen Taksimplein en de wijk Besiktas. Het Taksimplein is echter één van de belangrijke toeristische plekken in Istanbul. Veel hotels zijn in de directe omgeving van dit plein gevestigd. Een stedentrip naar Istanbul betekent daarom dat het niet altijd even eenvoudig zal zijn om de rellen te vermijden.

Wie een hotel in de buurt van het Taksimplein heeft geboekt die zou moeten kijken of het hotel kosteloos te annuleren is. Als dat zo is dan kun je beter omboeken naar een hotel elders in de stad. Het beste kies je dan het Topkapi-kwartier.

De garantie dat je niets meekrijgt van de onlusten in Istanbul kan niemand je geven. Wil je die garantie hebben dan kun je beter thuisblijven. Zolang de rellen zich beperken tot relatief kleine gebieden in deze miljoenenstad dan zijn er nog voldoende plekken waar je wel gewoon de toerist uit kunt hangen. Of de situatie zo blijft kan niemand zeggen. Het zou morgen zomaar ineens rustiger kunnen zijn, maar de kans bestaat ook dat het geweld zich uitbreidt naar andere delen van de stad.

Tags: , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *