Jouw huisdier op vakantie

Veel mensen vinden het enorm leuk om huisdieren te houden. Het kan alleen erg lastig zijn op het moment dat je op vakantie gaat. Vaak is meenemen onmogelijk of lastig. Je huisdier wegbrengen naar een betaald oppasadres is meestal niet goedkoop en dan is het vaak nog lastig om een beschikbaar goed adres te vinden. Tussen de vele persberichten die ik wekelijks ontvang viel er me nu dan ook eentje op en dat is die van de nieuwe site huisdiervakantieadres.nl. Hier kunnen huisdierbezitters op zoek gaan naar tijdelijk oppasadressen voor hun hond, kat, knaagdier of andere dieren. Ik heb de site zelf bezocht en zie dat hij nog ‘vulling’moet krijgen. Dat kan doordat huisdiereigenaren en oppasgezinnen zich (gratis) registreren en hun oproepen plaatsen. Het is een leuk initiatief waarvan de toekomst uit zal wijzen of het een succesvol concept is.

Hieronder het persbericht dat ik in mijn mailbox ontving:

Op vakantie gaan is leuk voor iedereen. Maar wat als je huisdier niet mee kan? Dan zoek je natuurlijk een prettig en veilig onderkomen voor je kat, hond, knaagdier of ander huisdier. Het liefst wil je een plek waar zij net zo verzorgd en vertroetelt worden als bij jou thuis. Die mogelijkheid bestaat nu via Huisdiervakantieadres.nl.

 Beau Karman (23), de oprichtster van Huisdiervakantieadres.nl, vertelt waarom ze deze dienst gestart is: “In de vakantie zoeken veel mensen een prettig onderkomen voor hun huisdier én er zijn mensen die best een tijdje een dier in huis willen hebben. Zeker in de vakantie als er tijd is om extra aandacht aan een dier te besteden. Via Huisdiervakantieadres.nl wil ik deze mensen bij elkaar brengen.”

De website van Beau Karman is zowel voor mensen die een vakantieadres zoeken voor hun huisdier als voor mensen die het leuk vinden om op te passen en tijdelijk een dier in huis willen nemen. Dit kunnen mensen zijn die veel vrije tijd hebben, maar ook mensen die in het dagelijkse leven geen tijd hebben of niet continu de zorg voor een huisdier willen. Of mensen die overwegen zelf een hond, kat of ander dier te nemen en eens willen ervaren hoe dat is. Voorop staat in ieder geval dat ze gek moeten zijn op dieren.

Op de website kunnen mensen die voor een dag, nacht of een langere periode, een adres of verzorger zoeken voor hun huisdier een gratis oproep plaatsen. Mensen die zich aanmelden als oppasser vullen een volledig profiel in, waarna zij kunnen reageren op oproepen. Degene die de oproep heeft geplaatst, maakt zelf een selectie welke oppasser hij het meest geschikt acht voor zijn huisdier. De website kan uitgroeien tot een soort community waar mensen die huisdieren hebben contacten leggen en ideeën uitwisselen. In ieder geval kunnen mensen op een gemakkelijke manier aan een oppasadres komen voor hun huisdier, zodat er hopelijk nooit meer een hond in een bos of aan een lantaarnpaal achtergelaten wordt omdat het baasje met vakantie is.

Bij Huisdiervakantieadres.nl staat het welzijn van de dieren altijd voorop. Belangrijk is dat de huisdieren het fijn hebben zodat de baasjes zorgeloos kunnen genieten van hun vakantie.Plaats een reactie