Lantau Island

Bezoekers aan Hong Kong beperken zich vaak tot de drukte van de stad. Begrijpelijk, want er is zoveel te zien en te doen in deze metropool. Wie echter de moeite neemt om de hectiek van de stad te verlaten die krijgt totaal andere kanten van Hong Kong te zien, zoals de stranden aan Repulse Bay of de haven van Aberdeen. Onze persoonlijke favoriet buiten het centrum van Hong Kong is echter het eiland Lantau. Voor de meeste Hong Kong bezoekers is Lantau Island de eerste plek die ze zien zodra ze aankomen in Hong Kong. Het is immers de plek waar sinds eind jaren negentig de vliegtuigen landen op luchthaven Chep Lap Kok. De meeste toeristen vertrekken daarna al snel naar Kowloon of Hong Kong Island om pas weer terug te keren zodra ze terugvliegen. Jammer, want Lantau Island is een prachtige plek om een dagje door te brengen.

Spiritueel
Lantau is een groen eiland waar een spirituele sfeer hangt. Dat komt door de aanwezigheid van de Tian Tan Buddha en het Po Lin-klooster op het eiland. Tian Tan is met een hoogte van maar liefst 33 meter (inclusief voetstuk) het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld. Je bereikt het enorme beeld pas na het beklimmen van een 268 treden tellende trap. Rondom het beeld staan zes Bodhisattva-beelden die de zes volmaaktheden van het boeddhisme belichamen: wijsheid, concentratie, zedelijkheid, wilskracht, vrijgevigheid en geduld. Op het Ngong Ping Plateau treft je verder leuke winkeltjes aan waar je allerlei lokale souvenirs kunt kopen, zoals een winkel waar je honderden verschillende chopsticks kunt kopen.

Tai O
Wat je zeker moet bezoeken als je op Lantau bent is het vissersdorp Tai O. Dit in het noordwesten van Lantau gelegen plaatsje staat bekend vanwege de op palen gebouwde huizen, zogenaamde P’aang ok’s. Dit is behalve een bezienswaardigheid binnen Hong Kong tevens een uitstekende plek om van lokale visspecialiteiten te genieten zoals gezouten vis.

Lantau is bereikbaar per metro. Na aankomst op Lantau kun je per kabelbaan verder naar Ngong Ping. Met de taxi naar Lantau reizen is ook mogelijk. Dit is echter aanzienlijk duurder dan per metro en niet gegarandeerd sneller.

 

 Plaats een reactie