Lastminute weekendjes naar leuke steden

Voor een Last Minute weekend weg zijn de mogelijkheden eindeloos. Europese topsteden als Barcelona laten zich goed lenen voor een stedentrip onder de zon. Maar ook dicht bij huis kun je culturele bezienswaardigheden bewonderen en een wijntje drinken op een gezellig terras.
Bijvoorbeeld in de Belgische shopstad Antwerpen. En wat dacht je van een weekendje Amsterdam? Onze hoofdstad is hartstikke hip.

Lang weekend naar zonnig Barcelona
Wat is er nu leuker dan in een vreemde stad te shoppen, een wijntje te drinken op het terras en culturele bezienswaardigheden te bewonderen? Bij TUI kun je kiezen voor een Last Minute weekend weg en al heel snel afreizen naar een Europese top stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van Barcelona? De Spaanse stad is dankzij de gouden stranden, het lekkere eten en de beroemde bezienswaardigheden geliefd bij toeristen van over de hele wereld. Begin de stedentrip met een bezoek aan de rijk versierde Sagrada Família kathedraal die door Gaudí is ontworpen. ’s Middags is het goed toeven onder de zon op het stadsstrand van Barcelona. De avond breng je flanerend door op de Ramblas met zijn vele terrasjes en straatartiesten.

Een weekend in hip Amsterdam
Parijs, Londen, Berlijn en Rome zijn steden die je vast meteen te binnen schieten als je denkt aan een stedentrip. Maar wat dacht je van Amsterdam? Onze hoofdstad is hartstikke hip en erg in trek bij buitenlanders. En het grote voordeel van een weekendje Amsterdam is dat je er met de trein naar toe kunt. Ideaal voor een Last Minute weekend weg. De indrukwekkende pakhuizen en de vele bruggen die Amsterdam zo typeren kun je het best bekijken tijdens een rondvaart door de grachten. Is het stralend weer? Doe dan zoals de locals doen en ga picknicken in het Vondelpark. Cultuurliefhebbers kunnen de musea zoals het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum bezoeken.

Van Belgische cultuur proeven in Antwerpen
Dicht bij huis zijn de Belgische steden een van de topbestemmingen voor een stedentrip. Omdat je met eigen auto kunt reizen ben je er zo. En met eigen vervoer een weekend weg is een stuk goedkoper dan met het vliegtuig. Vooral in shopstad Antwerpen is het goed toeven in de oude binnenstad. Op de Meir zorgen de bekende winkelketens en modeboetiekjes voor uren shopplezier. Uitpuffen doe je onder genot van een Belgische pint bij een van de gezellige terrassen op de Grote Markt. Al kun je natuurlijk ook terecht bij een van de chocolatiers om te proeven van de beroemde bonbons. Wil je een cultureel tintje aan de Last Minute stedentrip geven? Bezoek dan de rijk versierde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal waar kunstwerken van Rubens hangen.Plaats een reactie