Leuke citytrips in België

Dat België een leuke bestemming is voor een citytrip is voor een hoop mensen inmiddels wel bekend. Steden als Antwerpen, Gent, Brugge en Luik zijn graag gekozen bestemmingen voor een dergelijke trip. Er zijn echter nog veel meer leuke steden in België die de moeite van een bezoek waard zijn. In dit artikel brengen we dan ook graag drie van deze steden onder de aandacht. Leuven, Doornik en Kortrijk zijn van die steden die naar onze mening zeker de moeite van het bezoeken waard zijn.

Leuven

De studentenstad Leuven ligt in de provincie Vlaams Brabant. Deze middelgrote stad telt zo’n 97.000 inwoners, waarvan groot deel student is. De universiteit van Leuven is dan ook de oudste universiteit van de lage landen. Deze lang geschiedenis als studentenstad is dan ook duidelijk terug te vinden in het straatbeeld en de cultuur van het Leuvense. Mooie oude universiteitsgebouwen zoals de prachtige universiteitsbibliotheek sieren het straatbeeld van de binnenstad. Waar studenten zijn is natuurlijk ook genoeg horeca. Dit en nog veel meer maken van Leuven een leuke bestemming voor een stedentrip. Er is hier genoeg te zien en te doen voor een bezoek van enkele dagen.

Doornik

De stad Doornik is ook wel bekend onder haar Waalse naam Tournai. Zoals je al wel zult vermoeden zul je met alleen kennis van de Nederlandse taal wat moeilijker uit de voeten komen aangezien het hier een plaats betreft in het Franstalige gedeelte van België. Wat Doornik zo interessant maakt is haar rijke geschiedenis. Al in de vroege middeleeuwen toen Tournai nog onder de Franse kroon viel was er veel welvaart. Iets wat dan ook resulteert in prachtige oude gebouwen waar nog veel sporen te vinden zijn die je aan die rijkdom doen herinneren. Al deze sporen van een rijk verleden maken van Doornik een hele leuke citytrip bestemming.

Kortrijk

De laatste niet zo voor de hand liggende stad voor een stedentrip in België is Kortrijk. Dit is één van de oudste steden van onze zuiderburen. De stad met zo’n 75.000 inwoners ligt in de provincie West Vlaanderen. Het waren de Romeinen die hier in het jaar 100 al hun eerste vestigingen maakten. Een stad met een lange geschiedenis die nog altijd terug te vinden is in het huidige straatbeeld wanneer je in het centrum van Kortrijk bent. Prachtige oude gebouwen en bovendien ook een fantastische winkelstad. In Krotrijk is het dus niet alleen van cultuur genieten, maar goed shoppen. Een ideale bestemming voor een leuke citytrip!Plaats een reactie