Lightopia

Als je van plan bent om vandaag van het Lichtfestival in Gent te gaan genieten, dan zou ik aan willen raden om al wat vroeger op pad te gaan. Het is sowieso geen straf om de zondag in Gent door te brengen, maar als je voor het thema ‘licht’ naar Gent gaat dan mag een bezoek aan Lightopia eigenlijk niet ontbreken tijdens je trip naar Gent. Lightopia is een tijdelijke tentoonstelling die gehouden wordt in het Design Museum in Gent.

Lightopia is een realisatie in samenwerking met het Vitra Design Museum. Op basis van het thema lichtdesign worden er voorbeelden getoond uit design, kunst, architectuur en wetenschap. In totaal omvat de tentoonstelling ongeveer driehonderd kunstwerken, waaronder enkele nog niet eerder tentoongestelde objecten.

Verschillende onderdelen

Lightopia bestaat uit verschillende onderdelen. Deel 1 heeft als thema ‘Living in Lightopia’. Hierbij staat het toepassen van licht in onze huidige leef- en werkruimte centraal. Deel 2 bestaat heeft als thema ‘Designiconen’. Er worden iconische ontwerpen getoond waarbij kunstenaars en architecten aan de slag gegaan zijn met licht en lampen. Het derde deel van Lightopia stelt kleur, ruimte en beweging centraal. Deel vier heeft vooral een wetenschappelijke achtergrond. Het thema hiervan is ‘Licht voor morgen’. Hoe gaat het licht zich ontwikkelen in de toekomst en wat voor toepassingen zullen er mogelijk gaan zijn op artistiek en functioneel vlak?

Praktische informatie

Lightopia wordt tot en met zondag 15 maart 2015 gehouden in het Design Museum Gent. Het museum is te vinden in de Jan Breydelstraat 5 in Gent. Dit is in het hart van de stad. De tentoonstelling is iedere dag behalve maandag te bezoeken van 10 tot 18 uur. Let op: vandaag is Lightopia vanwege het Lichtfestival open tot 21 uur ’s avonds!
De entreeprijs bedraagt 8 euro voor volwassenen, 2 euro voor jongeren van 19 t/m 26 jaar en kinderen mogen gratis naar binnen. Het reductietarief van 6 euro is geldig voor 65-plussers, voor Gentenaars en voor groepen vanaf 15 personen. Meer informatie over Lightopia lees je op de Lightopia-pagina van het Design Museum.

Foto-impressie

Hieronder een kleine foto-impressie van Lightopia in Gent:

lightopia11

lightopia1

lightopia2

lightopia3

lightopia4

lightopia5

lightopia6

lightopia7

lightopia8

lightopia9

lightopia10

lightopia12

lightopia13Plaats een reactie