Londen gaat los deze zomer!

Londen gaat los deze zomer!

Ook al wordt een Engelse zomer niet vaak geassocieerd met veel zonneschijn en tropische temperaturen, op het gebied van festivals gaat Londen flink los deze zomer. Drie toppers vind je hieronder:

The World on Regent Street
Tijdens dit evenement wordt Regent Street voor ÈÈn dag omgetoverd tot een kleine wereld. Op zondag 12 mei bevinden bezoekers zich even in andere landen dan Engeland, terwijl ze meedoen aan Argentijnse tangolessen, genieten van een drumoptreden uit China en delicatessen uit de Egyptische keuken proeven. Tijdens het wereldse festival wanen deelnemers zich bovendien even in carnavalsferen uit Trinidad en Tobago, geheel met bontgekleurde veren en steelbands.

City of London Festival
Dit jaar viert het festival alweer zijn 51e editie, dat Londen vier weken lang ÈÈn van de bruisendste steden in Europa maakt. In de Londense straten vind je voornamelijk muzikanten, dansers, schrijvers, theatermakers en parades. Qua muziek zul je vooral veel klassieke orkestgeluiden en jazzklanken horen. De thema’s van dit jaar zijn Conflict and Resolution, City Walls en Trees en de meeste activiteiten zijn gratis. Voor een programmaoverzicht kun je kijken op de officiële website van de organisatie. Het City of London Festival vindt dit jaar van 23 juni t/m 26 juli plaats.

Notting Hill Carnival
Na het World on Regent Street festival gaat Londen nog even door met het vieren van carnaval, maar dan met een Caraibische tintje. Het festival is het grootste straatcarnaval in Europa en maakt in het weekend van 25 en 26 augustus plaats voor uitbundige feestvierders en fijnproevers. ’s Zaterdags is er een steelband wedstrijd en op zondag vindt er een paradeparcours plaats. Ga gekleed in het mooiste en felgekleurde kostuum en wie weet val je nog in de prijzen.
Maak je festivalweekend compleet en leef in Londen als een local. Huur bijvoorbeeld een appartement in het hart van de stad. GowithOh heeft onder andere een ruim aanbod aan appartementen in de Engelse hoofdstad.

 Plaats een reactie