Marina Bay Sands

De stadstaat Singapore heeft één grote vijand: ruimte! Door het relatief kleine grondgebied moet je wel creatief omgaan met de ruimte die je hebt. Het land bestaat uit 63 eilanden waarvan een gedeelte niet te gebruiken is om te bebouwen, dus de ruimte die er is moet nuttig gebruikt worden. Een heel mooi voorbeeld van het nuttig gebruik van ruimte is het gigantische complex genaamd ‘Marina Bay Sands’.

Marina Bay
De naam van dit complex is te danken aan de locatie ‘Marina Bay’ dat in het zuiden van Singapore te vinden is. Het complex doet dienst als ‘Luxe Resort’. In totaal zijn telt het resort 2561 kamers. Naast meer dan voldoende ruimte voor gasten, beschikt Marina Bay Sands ook over een accommodatie waarin beurzen, congressen, evenementen en vergaderingen georganiseerd kunnen worden. Alleen al dit enorme complex beslaat 120.000 vierkante meter.

Alles onder één dak
De evenementenlocatie en de vele kamers zijn nog lang niet enige dat je kan vinden op Marina Bay Sands. Zo vind je er het grootste casino ter wereld, zijn er 2 grote theaterzalen, een museum , een enorm winkelcentrum, 2 drijvende paviljoens een ijsbaan en een aantal sterrenrestaurants te vinden.  Een verblijf in Singapore is niet compleet zonder  ‘Marina Bay Sands’ te hebben bezocht.

Sky Park
Op het resort vind je als absolute kers op de taart nog het ‘Sky Park’ . Dit Park is 340 meter lang en geeft een adembenemende blik op de Skyline van Singapore. Je vind hier ook een 150 meter lang zwembad direct aan de rand van het complex.  Een onwerkelijk prachtige locatie voor een zwembad.

8 miljard
Het mag duidelijk zijn dat er met de bouw van dit complex diep in de buidel getast moest worden. De uiteindelijke kosten voor de totstandkoming van Marina Bay Sands worden geraamd op 8 miljard Euro. Daarbij komt ook nog dat door het uitbreken van de financiële crisis de bouw uiteindelijk een aantal jaren vertraging heeft opgelopen.  Nu dat het af is kun je wel stellen dat ‘Marina Bay Sands’ een geweldige toegevoegde waarde biedt aan Singapore en niet weg te denken is van de skyline.

Foto: Luciano Mortula | shutterstock.comPlaats een reactie