Marokkaans eten in Antwerpen

Liefhebbers van de Marokkaanse keuken zouden in Antwerpen eens een tafeltje bij Fez moeten reserveren. Dit sfeervolle restaurant aan de Kloosterstraat staat in Antwerpen bekend om de tajine-gerechten. Wie restaurant Fez binnenstapt waant zich al bijna in Marokko. De eigenaren is het gelukt om een sfeervolle ambiance weg te zetten waarin iedereen zich snel thuis zal voelen. Wie op een drukke avond nog wel verstaanbare gesprekken wil voeren met de tafelgenoten die doet er wel goed aan om een tafeltje vooraan in de zaak te reserveren. Wat dieper in de zaak kan het door de drukte wat rumoerig zijn.

Wij bezochten Restaurant Fez deze maand, nadat we wat reviews gelezen hebben op diverse websites. Overigens opvallend dat vrijwel alles wat in de reviews geschreven werd bleek te kloppen. Zo ontstijgen de couscousgerechten inderdaad niet de middenmoot, is de sfeer uitstekend, is het lamsvlees aan de taaie kant en zijn de tajine-gerechten verrukkelijk. Daarmee is eigenlijk in één zin meteen ook onze mening over dit Marokkaanse restaurant samengevat. Aanrader als vooraf is het assortiment van warme hapjes. Op die manier maak je kennis met een vijftal verschillende smakelijke voorgerechten.

Wil je op zaterdagavond hier gaan eten dan is reserveren zeker aan te raden. Niet zelden is het bomvol op zaterdag en moeten gasten die niet gereserveerd hebben teleurgesteld naar huis gestuurd worden.

Restaurant Fez van binnen.
Restaurant Fez van binnen.


Plaats een reactie