Martinique en Guadeloupe beter bereikbaar

Wie eens een keer een andere Caribische bestemming wil bezoeken die heeft vanaf deze winter de mogelijkheid om rechtstreeks of met één tussenlanding naar Martinique of Guadeloupe te vliegen. Niet vanaf Amsterdam, maar vanaf Charleroi. Voor wie in de buurt van België woont is dit een veel betere optie van de vluchten die Air France/KLM aanbiedt. Als je met Air France vliegt dan moet je eerst met Air France of KLM van Amsterdam naar Parijs Charles de Gaulle vliegen om vervolgens per bus naar de andere luchthaven van Parijs te reizen: Parijs Orly. Dat betekent een busrit die je drie kwartier tot anderhalf uur kost, waarna je vanaf Parijs Orly naar Guadeloupe of Martinique vliegt.

Air Belgium vliegt vanaf Charleroi rechtstreeks naar Fort-de-France op Martinique, om vervolgens in drie kwartier door te vliegen naar Pointe-à-Pitre in Guadeloupe. Daarna vliegt de Airbus A-340 van Air Belgium weer terug richting Brussel-Charleroi. Dit zogenaamde lus-schema wordt twee keer per week uitgevoerd: op woensdag en op zaterdag. Retourtickets naar beide bestemmingen beginnen in de praktijk zo rond de 600 tot 800 euro per persoon voor een full-service beleving. De vliegduur bedraagt ongeveer 9 tot 10 uur.

Over Martinique en Guadeloupe

Martinique en Guadeloupe behoren tot de Franse Antillen. Het zijn heerlijke strandbestemmingen waar het tropisch weer garant staat voor warmte, redelijk wat zon en op z’n tijd een bui. Als Nederlander of Belg heb je geen visum nodig voor zowel Martinique als Guadeloupe. Je betaalt er gewoon met de euro en de voertaal is Frans, maar Engels wordt door het personeel in toerisme en horeca volop gesproken.

Pakketreizen?

Ons lijkt het een kwestie van tijd totdat reisorganisaties pakketreizen naar Martinique en/of Guadeloupe aan gaan bieden. Dankzij Air Belgium zijn beide bestemmingen beter bereikbaar dan ooit. Nu al behoren de Belgen tot de nummer twee bezoekers van de Franse Antillen. Het zou bijvoorbeeld voor een internationaal reismerk zoals TUI een mooie toevoeging zijn op hun portfolio.Plaats een reactie