Bestemmingen — 18 januari 2014

Vanaf 12 april rijdt de Thalys twee keer per dag naar de Franse stad Lille. Het is de eerste rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en Lille. Tickets zijn nu te koop via de site NS Hispeed. De goedkoopste treintickets kosten je 29 euro en brengen je in slechts 2 uur en 40 minuten vanaf Amsterdam naar het hartje van Lille.

Lille is een prachtige stad die net over de Belgisch-Franse grens die echt in opkomst is als stedentripbestemming onder Nederlandse toeristen. Lille was in 2004 culturele hoofdstad van Europa. Wie de stad bezoekt die zal de indruk krijgen in een Vlaamse stad rond te lopen. Dat komt mede omdat Lille vroeger ooit bij de Nederlanden hoorden. Dé bezienswaardigheid van Lille is het Palais des Beaux Arts. Dit museum is het grootste van Frankrijk na het Louvre in Parijs.

Wil je meer weten over de Franse stad Lille dan kun je terecht op Lille voor beginners. Voor treintickets naar Lille kun je terecht op NS Hispeed.

Tags: , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *