Mijn eerste ervaring met de Dreamliner

Sins juli 2014 vliegt TUI met de Boeing 787 Dreamliner. Hiermee had TUI de primeur voor de Nederlandse markt. Het toestel is de opvolger van de Boeing 767. De Dreamliner, waar TUI er inmiddels al drie van rond heeft vliegen, is stiller, zuiniger en comfortabeler dan de andere Boeing vliegtuigen. Helaas was het er bij mij nog steeds niet van gekomen om met dit moderne vliegtuig mee te vliegen. Tot zo’n twee weken geleden toen ik met de Boeing 787 Dreamliner vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar de heerlijke tropische bestemming Sint Maarten mocht vliegen. Het toestel waar ik mee vloog heeft de naam DRIEmliner. Dit is een directe verwijzing naar het feit dat dit de derde Dreamliner is die TUI ontvangen heeft. Deze Dreamliner landde eind maart vorig jaar voor het eerst op Schiphol.

Premium Class

Omdat ik redelijk wat vlieguurtjes voor de boeg had heb ik Premium Class geboekt. Dat betekent meer beenruimte, gratis eten en drinken en gratis gebruik van het persoonlijk entertainment systeem. Nou kende ik de Premium Class al van eerder vluchten met Arke (zoals TUI voorheen heette),  maar toen ik aan boord van de Dreamliner stapte was ik aangenaam verrast. Niet alleen is er sprake van meer beenruimte (tenminste 94 centimeter), ook zijn de stoelen breder en comfortabeler. Hiermee heeft TUI een duidelijke stap gezet om de Premium Class een significant verschil te laten zijn tussen de goedkopere economyklasse stoelen en deze Premium Class. De meerprijs is het absoluut waard. Waar de businessclass van KLM gewoonweg te duur is in de meeste gevallen daar biedt TUI wel een mooi product tegen een enigszins betaalbare prijs.

Het nieuwe vliegen

Ik moet zeggen dat de 787 Dreamliner zijn reputatie waar maakt. Het is een comfortabele vlucht geweest waarbij ik inderdaad zonder hoofdpijn aankom (de hogere cabinedruk zorgt voor meer zuurstofopname) en duidelijk minder last heb gehad van omgevingsgeluid dan bij oudere Boeing-vliegtuigen. Door de handige indeling is er een aangenaam ruimtelijk gevoel binnen en ook de moodverlichting draagt voldoende bij aan een beter vliegcomfort. Hoewel vliegen nooit mijn grootste hobby zal worden is het in de TUI Dreamliner zeker een stukje aangenamer. Ik ben verkocht en zal voortaan op routes waar TUI met de Dreamliner vliegt kiezen voor dit toestel. Er is een redelijke kans dat ik volgend jaar weer met TUI naar Sint Maarten vlieg omdat ik nog wat omringende eilanden wil bezoeken. Anders zal het Jamaica of Curacao worden.

dreamliner-tui-schiphol2 gedachten over “Mijn eerste ervaring met de Dreamliner”

  1. Pingback: Ticketsale bij TUI

Plaats een reactie