Nieuwe prijsvechter: HOP!

Vanaf 31 maart zet Air France een nieuwe luchtvaartmaatschappij in om de concurrentie aan te gaan met low cost airlines: HOP!

Air France heeft het al enige tijd moeilijk op de binnenlandse en Europese markt. De afgelopen jaren werden de resultaten over de activiteiten in Europa met rode letters gepubliceerd. Om prijsvechters zoals Ryanair en Easyjet te beconcurreren heeft met HOP! opgericht. Deze nieuwe luchtvaartmaatschappij binnen Air France-KLM zal zich met ruim vijfhonderd dagelijkse vluchten vooral gaan richten op de Franse markt.

Vliegtickets worden verkocht vanaf 55 euro voor een enkele reis. Er worden drie soorten vliegtickets aangeboden: Basic, Basic Plus en Maxi Flex. De duurste tickets bieden de meest uitgebreide vrijheid. Ook zijn daarbij maar liefst 2 koffers en twee stuks handbagage inbegrepen. Bij het goedkoopste vliegticket mag je 12 kilo handbagage meenemen (1 stuk) en moet je betalen om één of twee koffers mee te mogen nemen.

Vooralsnog zijn er geen plannen bekend dat HOP! ook ingezet zou gaan worden op de Nederlandse markt. KLM heeft met transavia.com al een prijsvechter in huis die dit stuk van de markt al jarenlang succesvol bedient.

Op www.hop.fr kun je vluchten nu al online boeken. Ook is daar alles te lezen over HOP!Plaats een reactie