Nieuws — 2 augustus 2014

De eerste ‘zwarte zaterdag‘ van 2014 is begonnen. Op de Franse snelwegen is het nu al zeer druk en de eerste lange files zijn een feit. Op de A7 van Lyon naar Orange is het vrijwel over het hele traject langzaam rijden of stilstaan. Hetzelfde geldt voor de A9 tussen Beziers en Narbonne. De andere route naar het zuiden, over de A75 via het Viaduct van Millau, loopt ook al aardig vast. Op de A10 richting Bordeaux is het over lange stukken erg druk. De vertraging loopt hier momenteel op naar drie tot vier uur.

Op dit moment is het verkeer rondom Parijs druk maar nog zonder serieuze problemen. Ook snelweg A7 in Spanje is druk maar vertoont ng weinig opstoppingen.

De verwachting is dat de drukte de komende uren snel toe kan nemen. Rond het middaguur wordt de grootste verkeersdrukte verwacht met naar schatting 800 kilometer aan file op de Franse snelwegen. Meestal neemt de drukte na 16 uur af. Omdat er lokaal soms pittige regen- en onweersbuien aan het vallen zijn op de verschillende routes naar het zuiden, kan het ongemak heftiger zijn dan andere jaren en ook langer aanhouden. Slecht zicht tijdens buien vergroot de kans op ongelukken. Wie vandaag nog wil vertrekken naar Frankrijk wacht beter tot een later tijdstip.

(C) foto: ViaMichelin

Tags: , , , , , , , ,

Delen

Over de redacteur

Dimi3

Reisjournalist Dimi3 reist 80-100 dagen per jaar en publiceert op tientallen websites reiservaringen, foto's en informatie over allerlei reisbestemmingen. Favoriete bestemmingen zijn Dubai, Mexico, Caribische eilanden, Florida en grote steden zoals Hong Kong, Singapore, Londen en New York.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *