Onbekende Griekse eilanden

Veel Nederlanders trekken er zomers op uit. Even lekker de dagelijkse beslommeringen achter je laten en in de ontspanningsmodus genieten van alle grote, maar vooral ook kleine dingen die het leven mooi kunnen maken. Vakantie is het hoogtepunt. Voor een goede vakantie zijn er altijd wel wat eisen. Zo is het voor veel mensen belangrijk dat de bestemming zonovergoten en betaalbaar is. Deze twee factoren helpen zeker mee aan de populariteit van Griekenland. Naast de aspecten zon en betaalbaar is het ook nog eens de bakermat van de Europese cultuur. Vaak kiest men echter voor de Griekse eilanden die al door grote groepen toeristen worden bezocht. Natuurlijk leuk, maar een land als Griekenland heeft nog tal van Eilanden die ook de moeite van een bezoek of verblijf waard zijn, maar niet zo bekend zijn als de meer voor de hand liggende Griekse eilanden.

Kýthira
Een eiland dat zeker de moeite van een bezoek waard is en dat nog niet wordt overrompeld door toeristen is Kýthira. Dit eiland kenmerkt zich door authenticiteit. Dat dit eiland nog niet zo veel bezocht wordt heeft ongetwijfeld ook te maken met de ligging. Het maakt deel uit van de Ionische eilanden, maar zelfs van deze eilandengroep ligt het zo ver verwijderd dat Kýthira er niet vaak bij wordt genoemd. De natuur, de kloosters, idyllische strandjes en de Venetiaanse Burcht van Chora zorgen voor een paradijselijk gevoel.

Evia
Onbekende eilanden hoeven niet altijd perse ver van het vaste land van Griekenland te liggen. Er zijn tal van Griekse eilanden die een stuk dichterbij Athene liggen, maar niet bekend zijn. Een mooi voorbeeld van zo’n onbekend eiland is Evia. Bij veel mensen is Evia niet bekend als een eiland, maar toch is het na Kreta het grootste eiland van Griekenland.  Het eiland is verbonden met het vaste land via meerdere bruggen en is nog niet ontdekt door touroperators en specifieke toeristische doelgroepen. Toch heeft het tweede eiland van Griekenland enorm veel te bieden. Berglandschappen met toppen tot wel 1700 meter hoog, prachtige dorpjes, weidse graanvelden en enorm veel stranden waar hij azuurblauwe water van de zee het zand en grind van de stranden wast.

Er zijn tal van onbekende Griekse eilanden, grote en kleine. Eilanden waar je een hele vakantie kunt vertoeven en eilandjes waar ja na één of twee dagen het meeste wel hebt gezien. Eén dingen hebben de eilanden gemeen en dat is de gastvrijheid van de bewoners. Probeer je reis naar Griekenland eens anders in te richten en maak een rondreis van eiland naar eiland en laat je verassen de door de gevarieerdheid in natuur en cultuur die per eiland een andere evolutie hebben gehad. Bovendien kun je tijdens zo’n rondreis een hoop eilanden ook vanaf de zee aanschouwen. Griekenland is zo’n bestemming waar je elke keer weer andere dingen tegenkomt.

Foto: Lapost | wikipedia | CC BY-SA 3.0Plaats een reactie