Orlando: meer dan pretparken

Bij de Amerikaanse stad Orlando denk je al snel aan achtbanen, Mickey Mouse en de springende dolfijnen in SeaWorld. De pretparken zijn de grootste reden voor toeristen om Orlando te bezoeken. Orlando is echter meer dan alleen maar pretparken. Wist je bijvoorbeeld dat het centrum van Orlando een aantal leuke historische gebouwen kent? Zo kun je in de brandweerkazerne nog prachtige oude brandweerwagens bewonderen die nog gewoon dagelijks gebruikt worden. Voor de wandelaars is er Lake Eola Park. Een wandeling rond het meer in het park houd je wel even zoet.

Voor shop-a-holics zijn er de vele outlet malls. Grote merken zoals Tomyy Hilgifer, Levi’s en Versace hebben hier hun outlet shops. Wie hier aan het kopen slaat die zal door de lage prijzen waarschijnlijk met volle tassen Orlando verlaten.

Binnen de top 10 bezienswaardigheden van Orlando staat ook International Drive vermeld. Dit is veruit de belangrijkste straat van Orlando. Behalve een aantal pretparken en winkels ligt hier ook Pointe Orlando. Dit is een sfeervol uitgaansgebied vol restaurants en bars. Vooral in de avonduren is het hier goed vertoeven.Plaats een reactie