Overstromingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Hevige regenval in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zorgt voor overstromingen. De historische binnenstad van de Duitse drierivierenstad Passau staat al deels onder water. In de Tsjechische hoofdstad Praag vreest men voor ernstige overstromingen van de historische binnenstad. Met zandzakken is men daar de waterkering al aan het verstevigen.

De heftige regenval in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië heeft te maken met de vochtige en koele Atlantische lucht die al wekenlang het weer in de regio bepaalt. Niet alleen zorgt deze stroming al lange tijd voor koel en onbestendig weer in Nederland. Zodra de depressies bij de Alpen arriveren zorgt flinke afkoeling van de lucht voor extreme regenval die vaak boven één plek blijft hangen. In Duitsland is in de maand mei gemiddeld 178% meer neerslag gevallen dan in een gemiddelde meimaand.

Diverse rivieren zijn al buiten hun oevers getreden. Sommige rivieren staan op het punt de oevers te laten overstromen. Rivieren met een hoge waterstand zijn de Rijn, de Moldau en de Donau. In Praag vreest men voor een herhaling van de zware overstromingen in het jaar 2002.1 gedachte over “Overstromingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland”

Plaats een reactie