Pinpas werkt niet wereldwijd

Nederlandse vakantiegangers die buiten Europa op vakantie gaan die moeten niet vergeten hun bankpas te activeren om buiten Europa geld te kunnen pinnen. Banken hebben vorig jaar massaal pinpassen geblokkeerd voor geldopnames buiten Europa. Reden is de schade die men oploopt door skimming. Volgens de banken worden passen in onder andere Nederland geskimd, waarna de criminelen die gegevens gebruiken om de rekeningen vooral vanuit buiten Europa kaal te plukken.

Feitelijk wordt op deze manier de consument de dupe van het feit dat banken een veiligheidsprobleem hebben. Als nietsvermoedende toerist kun je in Peru, Thailand of Marokko aankomen en kun je geen geld opnemen met je pinpas als je dit niet vooraf geregeld hebt. Je moet nu voor ieder verblijf buiten Europa contact opnemen met je bank om gedurende je reis te kunnen pinnen in het buitenland. Het liefst een paar dagen langer voor het geval je reis onverhoopt uit mocht lopen. Heb je dit niet geregeld, dan kun je niet bij je geld als je in den vreemde bent. Als je dan vanuit het buitenland contact moet gaan zoeken met je bank dan kunnen de belkosten aardig oplopen.

Ga je dus buiten Europa op vakantie en heb je een bankpas van Rabobank, ING, ABN Amro of SNS Bank zorg er dan voor dat de blokkade tijdig opgeheven wordt.Plaats een reactie