Prachtig Aruba

Van alle Caribische eilanden behoort Aruba absoluut tot mijn favorieten. De belangrijkste reden is dat de voordelen van een Caribische bestemming zoals een aangenaam klimaat, prachtige stranden en de Caribische sfeer, samengevoegd zijn met positieve elementen zoals een veilige en stabiele bestemming. Niet voor niets dat Amerikanen Aruba al jarenlang weten te vinden als vakantiebestemming.

Nederlanders kiezen toch wat sneller voor Curacao. Niet omdat Curacao beter, leuker of mooier is, maar vooral vanwege de prijzen. Een vakantie op Aruba is gemiddeld duurder dan een vakantie op buureiland Curacao. Dat is overigens niet voor niets. De hotels en het toerisme zelf staan op Aruba op een hoger niveau. Ook heeft Aruba veel hotels die direct aan een lang zandstrand gelegen zijn terwijl je op Curacao de stranden vaak met de auto op moet gaan zoeken om vervolgens ook nog toegang te moeten betalen.

Persoonlijk vind ik Curacao een prima vakantiebestemming. Ik geef echter de voorkeur aan Aruba. Dat niet iedereen die mening met mij deelt, weet ik. Gelukkig maar, want anders zou Aruba overvol raken en zou Curacao een probleem hebben. Wie deze winter lekker naar één van deze eilanden vliegt die wens ik veel plezier, want op beide eilanden is het dan veel beter vertoeven dan in het natte en grijze Nederland.Plaats een reactie