Recorddrukte in Antwerpen

Dit weekend is er recorddrukte in Antwerpen. Men komt massaal naar Antwerpen voor de kerstmarkt en om te winkelen. Kennelijk hebben de mensen mijn 5 redenen om niet naar een kerstmarkt te gaan niet gelezen of mijn goedbedoelde advies in de wind geslagen. Gisteren was het immers zo druk in Antwerpen dat de politie het centrum af heeft moeten sluiten voor autoverkeer. Veel van de bezoekers kwamen voor kerstinkopen en voor de kerstmarkt van Antwerpen.

Verkeerschaos

De drukte zorgde voor overvolle parkeergarages, vastgelopen verkeer in de starten van Antwerpen en voetje voor voetje schuifelen over de Antwerpse kerstmarkt. In de winkels konden de caissières de drukte amper aan. In de drukste winkels moest je soms langer dan een kwartier in de rij wachten om af te kunnen rekenen.

Toch naar Antwerpen vandaag?

Wie vandaag de drang om naar Antwerpen te gaan niet kan onderdrukken, die moet er rekening mee houden dat het hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk gaat zijn om met de auto tot in het centrum van Antwerpen te geraken. Volgens de media gaat de politie de toegangswegen naar het centrum afsluiten voor het autoverkeer. Mogelijk dat ze lokale bewoners wel toelaten, maar een auto met gele kentekenplaten zal dan niet overtuigend werken.

Koopzondag

Behalve de kerstmarkt is het vandaag ook koopzondag in Antwerpen. Hebben de kerstmarkthaters meteen een goed excuus om toch naar Antwerpen te gaan. Wie naar Antwerpen wil gaan die zou zeker moeten overwegen om met de trein te gaan. Grote kans dat je dan wel probleemloos tot in het centrum kunt reizen. Automobilisten die zullen buiten het centrum opgevangen worden, om vervolgens per (pendel)bus of tram naar de binnenstad te reizen. De vraag is in hoeverre de capaciteit daarvoor voldoende is. Volgens de Telegraaf reisden gisteren maar liefst 200.000 landgenoten naar Antwerpen.Plaats een reactie