Bestemmingen — 14 december 2016

De Spaanse stad Granada verwacht een recordjaar in 2017. De Andalusische stad profiteert van de enorme groei van het toerisme naar Spanje. Toeristen die de wat onveiligere bestemmingen mijden die boeken de afgelopen tijd vooral vakanties naar Spanje. Granada boekt recordjaar na recordjaar, wat de stad vooral te danken heeft door de aanwezigheid van het Alhambra. Dit middeleeuwse fort dat ooit door de Moren gebouwd is behoort tot de absolute topbezienswaardigheden van Spanje. Toeristen die Barcelona, Madrid en Valencia al een keer gezien hebben verschuiven hun aandacht nu naar Granada. Mogelijk zal het aantal bezoekers in 2017 voor het eerst de grens van 4 miljoen toeristen overschrijden. Ongeveer een derde van de bezoekers komt uit andere plaatsen in Spanje en ongeveer tweederde bestaat uit buitenlandse toeristen.

Reserveer het Alhambra op tijd

Voor het Alhambra geldt een beperkte hoeveelheid bezoekers die per dag naar binnen mag. Dit is om de historische schatten te beschermen. Kaarten aan de kassa kopen is daarom vooral in het hoogseizoen een bijna onbegonnen zaak. Het is daarom verstandig om vooraf je kaarten voor het Alhambra alvast te kopen. Dit geldt vooral voor de periode april tot en met oktober, wanneer de vraag naar entreekaarten het grootst is.

 

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer zestig landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *