Sa Caleta

Het echte Ibiza-gevoel is iets wat je zeker krijgt op het moment dat je het strand Es Bol Nou bij Sa Caleta betreedt. Het ongeveer honderd meter brede en tien meter diepe zandstrand ligt aan de zuidkust van Ibiza, op zo’n tien minuten rijden van Playa d’en Bossa. Het strand is door indrukwekkende rode kliffen omgeven en het zeewater is fel blauw van kleur. Dit is de plek waar het woord ‘relaxen’ voorop staat. Sa Caleta is erg populair onder gezinnen met kinderen. Dat komt omdat het zeewater langzaam richting het strand kabbelt en al vroeg in het seizoen aangenaam van temperatuur is.

Het bijbehorende visrestaurant staat op Ibiza hoog aangeschreven. Je ziet daarom vooral op zondag hier veel locals naartoe trekken. De gratis parkeerplaats bij het strand is in het weekeinde vaak tegen lunchtijd al vol.

Je kunt ervoor kiezen om bij het restaurant te gaan zitten. Dat ligt op zo’n twintig meter van het strand. Wij kozen ervoor om ligbedden met parasol te gebruiken op het strand. Deze zijn van het restaurant. In plaats dat je huur betaalt, koop je per stoel of parasol 10 euro aan tegoed voor eten en drinken. Iets wat je gedurende de dag gemakkelijk besteedt hier mits je ook je lunch op het strand nuttigt.

Wie wil die kan een wandeling maken op de kliffen. Wandelend tussen de geurende naaldbomen kom je uit op prachtige uitzichtplekjes op de baai. Aan de oostelijke kant kom je ook nog de funderingen van een oude nederzetting van de Feniciërs tegen en zie je een kleine baai liggen met vissershutten en hun bijbehorende bootjes.Plaats een reactie