S’Aigua Blanca

Ibiza telt veel baaitjes en stranden. Zo kregen we van een verkoper van de winkel Hippy Chick de tip om het strand Aigua Blanca te bezoeken. Volgens hem het mooiste strand van heel Ibiza. Omdat we van tips van locals houden zijn we een dag later inderdaad naar Aigua Blanca gegaan. Na een bezoek aan de Hippiemarkt Punta Arabí was het tijd om lekker aan een strand te gaan lunchen. Dat werd Aigua Blanca, omdat het niet zo ver van de hippiemarkt af ligt.

Om een lang verhaal kort te maken: Aigua Blanca is zeker een mooi strand. De titel ‘mooiste strand van Ibiza’ is volgens ons echter een stap te ver. Het zandstrand vermengd met rotspartijen is daarvoor niet uniek genoeg. Verder heeft het strand te maken met drie nadelen: betaald parkeren, een steil stuk naar beneden wandelen om het te bereiken (en daarna moet je dezelfde weg weer omhoog) en het matige restaurant bij het strand. Vijftien euro voor een pizza margarita of 9 euro voor een broodje met ham of kaas vinden we ook nog veel te duur. Dat zouden ze in de meest hippe tenten van Ibiza misschien mee weg komen, maar voor deze plek is dat gewoonweg te duur.

Wat voor sommigen wel een reden zou kunnen zijn om naar Aigua Blanca te rijden is de status van nudistenstrand. Eerlijk gezegd hebben wij alleen maar mensen in badkleding gezien, maar misschien dat een ander stukje van het strand ‘clothes optional’ is?

aiguablanca2Plaats een reactie