Sanibel Island

Sanibel Island is één van de mooiste plekjes van Florida. Het eiland ligt vlak bij Fort Myers aan de westkust van de Sunshine State. Sanibel wordt door middel van de Sanibel Causeway met het vasteland verbonden. Wie de moeite neemt om over deze tolweg naar Sanibel Island te reizen die wordt beloond met de mooiste stranden die je in Florida vindt.

De stranden van Sanibel zijn zoals je ze op foto’s van prachtige tropische stranden ziet: witte zandstranden met aan de rand van het strand palmbomen en andere begroeiing. Op het strand zelf zul je een ontelbaar aantal schelpen aantreffen in allerlei soorten, maten en kleuren. Voor kinderen is het strand op Sanibel daarom een heerlijke plek om schelpen te zoeken. Let op, je mag geen schelpen meenemen naar Nederland. Wat het strand voor jonge kinderen helemaal leuk maakt is dat er vrijwel geen golfslag is. Het water kabbelt rustig langs het strand.

Een bezoekje aan het strand op Sanibel betekent wel zelf eten en drinken meenemen. Hier geen boulevard zoals op South Beach in Miami of strandtenten waar je als toerist terecht kunt voor een natje of droogje.

miljoenen-schelpenPlaats een reactie