Snellere treinroutes tussen Sevilla, Cordoba en Granada

Goed nieuws voor wie in Andalusië op vakantie wil gaan. De nieuwe Avant-trein gaat reizen per trein een stuk sneller maken. Wie rond wilde reizen door Andalusië en daarbij het openbaar vervoer wilde gebruiken, die had tot nu te maken met trage treinverbindingen. De route van Sevilla naar Granada nam tot voor kort ongeveer vier uur in beslag. Sinds kort kun je met de snelle Avant-trein dezelfde route in slechts 2,5 uur afleggen. Omdat deze snellere treinen Cordoba als tussenstation hebben, wordt het eenvoudiger om de steden Sevilla, Cordoba, Malaga en Malaga met elkaar te combineren.

Voor stedentrippers die graag een keer naar Cordoba en/of Granada willen reizen ontstaat hierdoor een goed alternatief. Het is met deze nieuwe treinen mogelijk om binnen anderhalf uur van het vliegveld van Sevilla naar de binnenstad van Cordoba te reizen. De snelste route naar Granada neemt nu iets meer dan drie uur in beslag. Dat is inclusief de busrit van de luchthaven van Sevilla naar het treinstation van Sevilla.

Voor het toerisme in Andalusië betekent dit een extra stimulans. Op deze manier zijn de steden Granada en Cordoba beter bereikbaar, wat het toerisme ten goede zal komen. Vooral Granada is erg in trek vanwege het Alhambra. Cordoba heeft met de Mezquita een unieke bezienswaardigheid als publiekstrekker. Granada had overigens al een goede treinverbinding met Malaga. Wie de AVE-route Malaga-Granada en de Avant-route van Granada naar Sevilla combineert, die kan in één vakantie vier van de mooiste steden van Spanje met elkaar combineren.Plaats een reactie