Spanje eind juni weer open voor toeristen

Spanje zal veel eerder opengaan voor toeristen dan eerder verondersteld werd. De huidige situatie rond het coronavirus in combinatie met de noodzaak voor Spanje om geld via het toerisme binnen te halen, zal ervoor zorgen dat Spanje als het goed is eind juni weer toegankelijk is voor toeristen. Daarnaast zullen de Spanjaarden zelf weer binnen het land mogen reizen. Hoe Spanje het exact in het vat wil gaan gieten, is nog niet bekend. Het land dat enorm door het virus getroffen is, is nu stap voor stap de coronamaatregelen aan het versoepelen.

De verwachting is dat het toerisme niet in één klap weer op gang komt. Mogelijk zal er regio voor regio opengegaan worden. De Canarische Eilanden en de Balearen behoren tot de kanshebbers om als eerste bestemmingen in Spanje weer toeristen te mogen ontvangen. Hieronder vallen zeer populaire bestemmingen zoals Tenerife, Gran Canaria, Mallorca en Ibiza. Voor de Spaanse economie vormen deze eilanden een belangrijk onderdeel om buitenlands geld aan te trekken.

Wie nu al meteen zijn vakantie naar Spanje wil gaan boeken, die moet even geduld hebben. Er zijn meerdere factoren die een rol spelen. Gaat Spanje bijvoorbeeld alle Europese toeristen binnenlaten? Moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen als reiziger? Wat gaat er als eerste open en hoeveel capaciteit komt er beschikbaar? Hoe zit het met de vluchten van en naar Spanje? Zo heeft Transavia nog niet bekend gemaakt wanneer ze weer operationeel zullen zijn en op welke bestemmingen er dan gevlogen kan worden. Het is nog te vroeg om te juichen, maar er is wat betreft het toerisme naar Spanje nu wel zicht aan het einde van de tunnel.



Plaats een reactie