Sportieve outdoor-vakanties in Europa steeds populairder

Europa is steeds meer het domein voor sportieve outdoor-vakanties. Dat blijkt uit statistieken van verkeersbureau’s, uit het aantal aanbieders van dit soort vakanties en aan de groeiende vraag naar outdoor artikelen rond de vakantieperiodes. Waar men vroeger vooral naar de Ardennen, Oostenrijk en Frankrijk ging om actief bezig te zijn in de natuur, daar zie je tegenwoordig een veel grotere verspreiding aan actieve vakanties in Europa. Denk aan wandelvakanties in Andalusië, kajakken in Schotland en meerdaagse hikingtochten door het voormalige Oost-Europa. De vraag en het aanbod in dit soort vakanties neemt enorm toe.

Wat zeker een trend is, is dat men vooral zoekt naar vakantiewoningen die in de natuur liggen, bij voorkeur bij nationale parken. Bij Interhome zien we dat het aantal huizen in de natuur toegenomen is de afgelopen jaren en dat bij zoekopdrachten steeds vaker de wasmachine, jacuzzi en sauna aangevinkt worden. Aan eigenaars van vakantiewoningen wordt er steeds vaker gevraagd of er een ruimte is om fietsen op te bergen of fietsen schoon te maken.

Bij een webshop zoals Snowcountry, die vooral gespecialiseerd is in uitrusting voor wintersportvakanties en actieve wintervakanties, is de vraag naar kleding en toebehoren voor extreme omstandigheden de laatste tijd aanzienlijk groter.

Ook de reisverzekeraars merken dat steeds meer mensen actief en soms extreem actief bezig zijn tijdens hun vakantie in Europa. Dat zien ze enerzijds door een toename in aan dit soort vakanties gerelateerde schadegevallen en anderzijds door meer vragen over de dekking van sportieve vakanties.Plaats een reactie