Top 5 bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en ligt aan de Perzische Golf. In navolg van het noordelijker gelegen Dubai is deze stad flink aan de toeristische weg aan het timmeren. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de emiraten. Wij hebben op deze pagina een overzicht gemaakt van niet te missen bezienswaardigheden in Abu Dhabi.

Sjeik Zayed Moskee
De schitterende Sheikh Zayed moskee, die vernoemd is naar de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten is de grootste moskee van de Emiraten en één van de grootste ter wereld. In de moskee ligt het grootste handgeweven tapijt ter wereld dat 5.500 vierkante meter beslaat. De moskee kan bezocht worden; zowel mannen als vrouwen zijn welkom mits je je aan de kledingvoorschriften houdt. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen de Sjeik Zayed Moskee.

Ferrari World
In dit pretpark draait alles om dit wereldberoemde automerk. Het pretpark ligt op Yas Eiland en is één van de grootste overdekte themaparken ter wereld. Snelheid is het toverwoord in dit pretpark. Zo kun je plaatsnemen in de Formula Rosso achtbaan die een snelheid haalt van maarliefst 240 kilometer per uur.

Corniche Road
Corniche Road is één van de belangrijkste straten van Abu Dhabi. Langs de ruim 6 kilometer lange Coriche Road is het heerlijk flaneren over de boulevard en het strand. De boulevard wordt door de locals veel gebruikt als ontmoetingsplek; het is hier heerlijk vertoeven bij één van de fonteinen of in één van de parken. Aan de zuidkant van Corniche Road staat het prestigieuze Emirates Palace Hotel dat zichzelf geclassificeerd heeft als 7-sterrenhotel.

Marina Mall
Wanneer je van shoppen houdt dien je Marina Mall zeker te bezoeken. Dit winkelcentrum ligt op een kunstmatig schiereiland vlakbij Corniche Road in Abu Dhabi. Alles wat je zoekt op het gebied van mode, vrije tijd en entertainment vind je in dit 122.000 vierkante meter grote winkelcentrum.

Guggenheim
Het is nog eventjes wachten, maar in 2017 zal het Guggenheim Abu Dhabi haar deuren openen. Het museum wordt gehuisvest in een zeer opvallend gebouw van de hand van architect Frank Gehry die onder andere ook het Guggenheim in Bilbao ontwierp. Guggenheim Abu Dhabi zal het grootste Guggenheim museum ter wereld worden met een focus op kunst uit het Midden-Oosten.Plaats een reactie