Tops — 26 februari 2015

Singapore is het kleinste land gelegen in Zuidoost Azië. Met een oppervlakte van slechts 683 vierkante kilometer is deze stadsstaat ongeveer even groot als onze eigen Noordoostpolder. Dat betekent echter niet dat er niets te zien is in Singapore. Op deze pagina hebben we een top 5 van leukste bezienswaardigheden in Singapore samengesteld.

Singapore Zoo
De dierentuin van Singapore ligt in het groene hart van de stadsstaat en profileert zich als Open Zoo. Dit betekent dat ze een de verblijven van de dieren zo natuurgetrouw mogelijk zijn en dat afscheidingen tussen dieren en bezoekers bestaan uit rotsen en watergangen. De dierentuin biedt legio excursies aan; wat dacht je bijvoorbeeld van een nachtelijke safari?

Sentosa Island
Dit eiland in Singapore biedt alles op het gebied van recreatie. De meest prachtige resorts, themaparken en andere attracties. Ook kun je hier lekker luieren op de mooiste stranden van Singapore. Het eiland bereik je door de kabelbaan of monorail te pakken vanuit het Harbor Front Center.

Merlion
Het symbool van Singapore is de Merlion. Dit wezen heeft het lichaam van een vis en de kop van een leeuw. Het grootste beeld van de Merlion vind je op Sentosa Island. Dit beeld dient tevens als uitkijktoren. Het mooiste beeld staat in Merlion Park waar de Merlion water spuwt.

Singapore Flyer
Dit is het hoogste reuzenrad ter wereld. Je vindt de Singapore Flyer in Marina Center. Tijdens de 37 minuten durende rit heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Wanneer het helder weer is kun je zelfs de kustlijn van Indonesië zien.

Hawker Centers
Wanneer je een dagje aan sightseeing hebt gedaan is het tijd voor een lekker maal. Er is geen betere plek in Singapore dan het Hawker Center. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan eetkraampjes die de Aziatische keukens goed vertegenwoordigen. Wanneer je je eten besteld en ontvangen hebt ga je zitten waar je wilt om te genieten van je heerlijke verse gerecht.

Tags: , ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 75 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *