Top 5 roadtrip activiteiten in IJsland

IJsland is misschien wel een van de meest illustere bestemmingen van heel Europa. Het land van vuur en ijs staat natuurlijk bekend om zijn adembenemende natuur, vrije levensstijl en geweldige spa’s. Dankzij de goede infrastructuur en de vele bezienswaardigheden leent IJsland zich uitstekend voor een echte roadtrip. Heb jij ook zo’n zin om een rondreis IJsland te maken? Wij hebben voor jou de top 5 bezienswaardigheden uitgezocht die je echt niet mag missen tijdens jouw roadtrip door IJsland.

1: Maak een trip langs de Golden Circle

Als je kijkt naar volledige roadtrips door IJsland, dan is er eigenlijk één optie die door iedereen wordt aangeraden: The Golden Circle. Deze roadtrip brengt je langs de bekendste plekken van IJsland. Het is een roadtrip die ongeveer 3 uur rijden is. Dit gecombineerd met de bezienswaardigheden maakt het de ultieme dagtrip tijdens een roadtrip, of tijdens een normale IJsland vakantie. De trip begint gunstig in Reykjavik, en gaat vanuit daar landinwaarts. De eerste grote stop is Kerio, een felblauw kratermeer. Het is daadwerkelijk een adembenemend aangezicht.
Vervolgens reis je langs pittoreske dorpjes zoals Skáholt, grote watervallen zoals Faxifoss, en natuurlijk de alom bekende geisers zoals die in Gullfoss.
Wat Gullfoss zo aantrekkelijk maakt is dat hier iedere 5 minuten wel een geiser uitbarsting is. Je hoeft hier dus niet lang te wachten, en het is constant een spektakel.

2: Rij het mysterieuze noorderlicht tegemoet

Het noorderlicht is één van de meest bijzondere natuurfenomenen ter wereld. Dit verschijnsel dat ook wel de Aurora Borealis wordt genoemd is echter niet het hele jaar door te zien. Wil je hier van genieten, dan kan je het beste tussen oktober en maart gaan roadtrippen door IJsland. In deze periode is er kans dat het noorderlicht zichtbaar is. Vooral tijdens de diepe wintermaanden van december en januari.
Andere factoren die meespelen zijn natuurlijk de stand van de maan en de hoeveelheid bewolking. Voor de rest leent IJsland zich uitermate goed voor de Aurora Borealis, omdat het relatief dunbevolkt is, en er minimale lichtvervuiling is. Dit bekent dat de nachten echt donker zijn, waardoor de lichten aan de hemel optimaal te zien zijn. Wij raden je aan om de bergen van IJsland op te zoeken en ’s avonds te genieten van het noorderlicht na een lange wandeltocht.

3: Lekker ontspannen in de Blue Lagoon Spa

Na al dat rijden ben je wel toe aan wat ontspanning en alle geothermische activiteit rondom IJsland heeft er voor gezorgd dat het land zich perfect leent voor thermen en spa’s. Bijna ieder dorp waar geothermische activiteit is heeft dan ook wel een eigen vorm spa. Verreweg de bekendste, grootste en bijzonderste spa van dit land is de Blue Lagoon Spa. Sterker nog, dit is één van de best bezochte attracties van heel IJsland. Deze spa is ontstaan uit het warme water dat als restproduct overblijft uit de nabije krachtcentrale die puur werkt op warm water. Je kan hier heerlijk ontspannen in de warme open baden, een helend moddermasker nemen en natuurlijk simpelweg genieten van een complete spa ervaring.

4: Ontdek de bergen van IJsland met een unieke paardentocht

Het maken van een roadtrip door IJsland staat volgens ons in het teken van de verschillende activiteiten die het land te bieden heeft. En als jij net als ons houdt van de bergen, dan is dit misschien wel een heel leuk alternatief.
IJsland is namelijk ook echt het land van de paarden. Er zijn verschillende goed georganiseerde tochten waar je te paard de verschillende berglandschappen van het land kan ontdekken. Het leuke is dat je deze tochten zowel in privé groepen als met anderen kan maken. Er is dus voor ieder wat wils.

5: Maak een tussenstop bij Landmannulaugar

Ben jij meer van de wandeltochten die je op eigen benen moet doen? Dan is een hike door Landmannalaugar echt iets voor jou. Dit berggebied is goed bereikbaar per auto, en is op rijafstand vanaf Reykjavik. Deze 13 uur lange hike gaat dwars door het geothermische landschap van het land. Je trekt door een uniek berglandschap dat wordt gekenmerkt door lavastenen, lichtbruin gesteente, en groene begroeiing.Plaats een reactie