Vakantie en gevaarlijke sporten: Denk aan je reisverzekering!

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een actieve vakantie met soms behoorlijke uitdagingen zoals gevaarlijke en extreme sporten. Abseilen in de Ardennen, survival in Noord Frankrijk, kitesurfen in Portugal en ballonvaren in Spanje. Het zijn zo maar een aantal voorbeelden van bijzondere sporten met extra gevaar. Leuk voor een flinke dosis adrenaline en een unieke ervaring. Wellicht heb je een doorlopende reisverzekering omdat je regelmatig op vakantie gaat. Goed geregeld dus, of toch niet? Je dient er namelijk rekening mee te houden dat bijzondere sporten, maar ook survival, niet standaard zijn meeverzekerd op een normale (doorlopende) reisverzekering.

Ga je een bijzondere sport beoefenen dan is het risico groter dat er iets misgaat dan bij een normale sportactiviteit. Ook zijn de kosten bij een calamiteit veel hoger. Want als je gaat bergbeklimmen en er gebeurt iets vervelends dan moeten er reddingsteams worden ingezet en misschien zelfs een helikopter. Daar zijn hoge kosten aan verbonden. Soms is het mogelijk om op je doorlopende reisverzekering te kiezen voor de uitbreiding gevaarlijk sporten. Maar dan ben je nog niet verzekerd voor ongevallen en aansprakelijkheid. Daarnaast zijn er verzekeraars die geen mogelijkheid bieden om je bestaande dekking uit te breiden met gevaarlijke sporten.

Ga je regelmatig op reis in Europa en doe je aan bijzondere sporten met wat meer gevaar dan normaal gesproken, dan kan je daarvoor ook een speciale outdoor verzekering afsluiten. Een voorbeeld daarvan is de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering dekt onder andere hulpverlening, reddingskosten, medische kosten, sportongevallen, aansprakelijkheid, maar ook je normale reisbagage en je kostbare sportuitrusting (zelfs een gehuurde sportuitrusting is goed verzekerd). De verzekering is speciaal ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan risicovolle sporten gaan doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen en hanggliding. Maar deze reisverzekering is ook geschikt voor volwassenen en kinderen die naar een survivalkamp gaan of een outdoor weekend hebben geboekt.

Wil je er meer over lezen? Dat kan hier: reisverzekering en gevaarlijke sporten het goede nieuws is dat je ook nog eens 10% korting op de premie krijgt en dat is mooi meegenomen.Plaats een reactie