Vakantiehuis vakantie trends 2014

De zomervakantie is helaas voor de meeste Nederlanders weer voorbij. Frankrijk, Italië en Spanje werden wederom, zoals elk jaar massaal bezocht door onze landgenoten. Vakantiehuizen B.V, online reisbureau expert op het gebied van vakantiehuis reizen in Frankrijk, Italië en Spanje signaleert 4 reistrends die zich in de zomer van 2014 duidelijk voordeden.

Dichter bij huis op vakantie

Hoewel de vakantiehuis vakanties in de vakantiebestemmingen in Zuid Europa onverminderd populair blijven, boekten in 2014 meer mensen een vakantiehuis dichter bij huis. Vakantiehuizen B.V. ziet dat er 15% meer boekingen in Noord Frankrijk en Noord Italië zijn geboekt dan in 2013.

Vakantie boeken op tablet

Vakantiehuizen B.V. ziet al enkele jaren een forse stijging in het website bezoek van mobiele apparaten zoals de tablet en de smartphone. In 2014 zag Vakantiehuizen B.V. echter een ware doorbraak van de tablet. Het aantal boekingen dat gemaakt werd met een tablet is in 2014 verdubbeld ten opzichte van 2013. Een duidelijke signalering dat de consument de tablet definitief heeft omarmd om ook hun aankopen op af te ronden.

Internet is een must

Niet alleen in en rondom het huis of tijdens het shoppen zijn we de hele dag verbonden met het internet, ook op onze vakantiebestemming willen onze klanten verbonden zijn met het internet. Internet staat in de top 3 belangrijkste faciliteiten waar een vakantiehuis over moet beschikken. Opmerkelijk; uit een vragenronde met onze klanten kwam naar voren dat 55% van onze klanten hun smartphone mee op pad nemen om een selfie op de vakantiebestemming te kunnen delen met familie en vrienden.

Drie generatie vakantie

Een opmerkelijke trend dat zich in 2014 doorzet is de drie generatie vakantie. Steeds vaker worden er vakantiehuizen geboekt voor meerdere generaties. Heel begrijpelijk eigenlijk, als opa en oma op de kinderen passen kunnen mama en papa ook eens ontspannen tijdens de vakantie. Of opa en oma ook de vakantie betalen? Dat weten we niet..Plaats een reactie