Varen op het Lago Maggiore

Verscholen tussen een aantal indrukwekkende Alpentoppen op de grens van Zwitserland en Italië ligt het Lago Maggiore. Het meer is 60 kilometer lang en maximaal 10 kilometer breed. Het grootste deel ligt in Italië. Wat dit meer vooral zo uniek maakt, is zijn ligging midden in de Alpen. Dit betekent dat je vanaf en rond het meer fantastische vergezichten hebt die het verblijf in en rond het meer zeker de moeite waard maakt. Rond het meer zijn meer dan voldoende hotels, campings en Bed and Breakfast. Wat is er nou mooier dan je verblijf aan het meer te combineren met een verblijf op het meer.

Huren
De beste en verreweg makkelijkste manier om van het Lago Maggiore te genieten van een boot is door er één te huren. Er zijn een aantal opties hiervoor; zo kun je er voor kiezen om dit gedeelte van je verblijf al te regelen wanneer je nog thuis bent. Er zijn voldoende websites waar je een boot kunt reserveren. Vaak heb je nog de keuze of je een schipper wilt of dat je zelf achter het roer gaat plaatsnemen. Alles heeft natuurlijk wel zijn prijskaartje. Ook kun je ervoor kiezen om een boot te huren met één of meerdere hutten. Dan kun je een paar dagen of een weekje genieten van Lago Maggiore zonder dat je ’s avonds weer moet aanmeren om je hotel, camping of B&B te zoeken.
Je kunt natuurlijk ook gewoon ter plekke een bootje huren. In de meeste grotere plaatsen rond het meer is dit vaak geen probleem. Je hebt natuurlijk wel kans dat het op drukke dagen wat lastiger is en datje keuze in vaartuigen beperkt is.

Waarom
Een verblijf rond het Lago Maggiore kan eigenlijk niet zonder dat je ook op het water bent geweest. Naast de vele bezienswaardigheden rond het meer, zijn er ook een aantal eilanden die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Met een eigen boot heb je natuurlijk alle vrijheid  die je maar wensen kan. Jij bepaalt wanneer je ergens aanmeert en wanneer je weer vertrekt. Naast dit praktische argument is er natuurlijk ook nog een stukje beleving van het zitten op je eigen boot genietend van een drankje omringd met prachtige vergezichten.

Dus ga je naar het Lago Maggiore, neem dan zeker de moeite om minimaal één dag te genieten vanaf het water.Plaats een reactie