Vijf voordelen van een autovakantie met kinderen

Vakantie met kinderen? Pak lekker de auto. Er zitten meer voordelen aan een autovakantie met kinderen dan je denkt. En het is natuurlijk heerlijk om je eigen, vertrouwde karretje bij je te hebben, wetende dat de wegenwacht in heel Europa actief is. Met een goede autoverzekering en een auto die een grote beurt gehad heeft, kun je gaan en staan waar je wilt.

Je bent mobiel

Wie zegt dat kinderen een van A tot Z geregisseerde vakantie moeten vieren? In veel gevallen zijn kinderen zelfs avontuurlijker ingesteld dan hun ouders, onderschat nooit hun flexibiliteit. Zo kun je de weersvoorspelling mee laten spelen in de keuze van je bestemming. Maar ook bij een wat meer geplande vakantie (bijvoorbeeld twee weken op een camping) is het natuurlijk heerlijk dat je de auto bij je hebt, een voor kinderen vertrouwde plek.

Je hoeft niet veel te wachten

Wachten is vervelend. Vertraging op het vliegveld, een metro die je gemist hebt, wachten bij het autoverhuurbedrijf, wachten tot de koffers op de lopende band gezet worden, kinderen worden daar maar ongedurig van. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten tijdens je vakantie.

De kruiwagen met kikkers

Wanneer je met de auto op vakantie bent, is het makkelijker de kinderen bij je te houden. De zogeheten kruiwagen met kikkers. Alleen tijdens stops bij een tankstation of picknickplaats moet je goed op ze letten, maar in de auto is dat natuurlijk makkelijk. In tegenstelling tot vliegvelden en stations, waar ze veel prikkels krijgen en alle kanten op willen rennen.

Ze zien en leren meer

Onderweg door Europa, maar ook door eigen land, komen ze op plekken waar ze nog nooit geweest zijn. Ze kijken hun ogen uit. Jij kunt ze – misschien enigszins voorbereid – veel leren over de onbekende omgeving, samen oefenen met een taal-app en vertellen over de plekken die je zelf al goed kent van vroegere vakanties. Stop die iPad maar terug in de koffer, want je kunt er een leerzame rit van maken.

Het is goedkoper

Fijnste bijkomstigheid: met de auto ontloop je veel kosten. Natuurlijk betaal je tol, eventuele vignetten, je autoverzekering en brandstof. Maar dat weegt nog steeds niet op tegen dure vlieg- en treinreizen, waar je op een lunch trakteert. Duur! Om nog maar te zwijgen over de tickets. Terwijl op een picknickplek in Noord-Frankrijk je zelfgemaakte broodjes ei net zo lekker smaken. En je hoeft niet op vertrektijden te letten. Het staat je vrij om je reisschema aan te passen en dat kan met de trein of het vliegtuig simpelweg niet. Dus pak die auto lekker in en heb een hele fijne vakantie!Plaats een reactie