Vlucht met overstap: neem je tijd

Soms kan het interessant zijn of noodzakelijk wanneer je gaat vliegen om een overstap te maken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er geen rechtstreekse vluchten zijn naar je bestemming. Op zo’n moment kun je niet anders dan een vlucht te boeken met een overstap.
Ook kan het financieel interessant zijn om eerst ergens anders heen te vliegen en dan van daaruit een vlucht te nemen naar je eindbestemming. Het duurst dan misschien wel langer, maar het kan je snel tientallen euro’s of meer besparen.

Wat is het nadeel?
Vluchten met een overstap hebben natuurlijk ook hun nadelen. Het kan zijn dat je reistijd veel langer is. In principe is een vlucht met een overstap natuurlijk altijd langduriger dan een rechtstreekse vlucht, tenzij er bij een rechtstreekse vlucht naar een verre bestemming lang gewacht moet worden tijdens een transit.
Het is ook van belang dat je bij een vlucht met een overstap ruim voldoende tijd in acht neemt om je overstap te halen, anders kan een op het eerste gezicht goedkopere vlucht wel eens een duur grapje worden. In de luchtvaartsector moet je nou eenmaal rekening houden met het feit dat wanneer vertragingen zich voordoen, deze vaak al snel enkele uren kunnen bevatten. Als je dan te weinig tijd inplant om je overstap te halen voor bijvoorbeeld je vlucht naar Johannesburg vanuit Londen en je komt te laat aan in Londen, dan zal het voordeel wat je misschien had opgedaan meteen teniet worden gemaakt.

Gemiste vluchten kosten meestal veel geld. Vaak krijg je niet of moeilijk het geld terug van de vlucht die je mist hebt en kun je vervolgens weer opnieuw lappen voor het boeken van een nieuwe vlucht. Dat kan toch een serieuze domper zijn op bijvoorbeeld het begin van je vakantie.

Het kan zeker lonen om een vlucht met een overstap te boeken, maar zorg dat je voldoende tijd hebt om van de één naar de andere vlucht te kunnen.Plaats een reactie