Voortaan betalen voor bagage bij KLM

KLM gaat vanaf 22 april gaat luchtvaartmaatschappij KLM het meenemen van ruimbagage op Europese vluchten optioneel maken. Net als bij lowcost airlines moet je dan gaan betalen voor het meenemen van een koffer. Dit geldt overigens alleen maar voor tickets die geboekt worden in de economyklasse. Uitgezonderd zijn full-flex tickets in de economyclass en business class tickets. Ook Europese vluchten die onderdeel zijn van een intercontinentale reis zijn uitgezonderd van deze nieuwe maatregel. Het tarief gaat in bij tickets die vanaf 22 april 2013 geboekt worden.

Het tarief voor het meenemen van één koffer tot 23 kilogram wordt 15 euro per enkele reis indien je de ruimbagage vooraf boekt. Op de luchthaven geldt het dubbele tarief: 30 euro per koffer. Voordeel van het invoeren van het betaalsysteem voor ruimbagage is het feit dat KLM de basistarieven voor een aantal Europese vluchten verlaagd naar 99 euro. Hiermee komt het aantal Europese bestemmingen waarnaar je voor 99 euro per persoon (retour) kunt vliegen op dertig.

Een groep reizigers die niet hoeft te betalen zijn deelnemers aan het (gratis) frequent flyer programma Flying Blue. Zelfs op het laagste niveau mag je je koffer al gratis meenemen. Het loont dus om lid van dit gratis spaarprogramma van KLM te worden. Ten eerste spaar je voor gratis reizen, ten tweede heb je nu dus direct voordeel dat je je koffer wel gratis mee mag nemen en ten derde profiteer je net als iedereen van de verlaagde Europa-tarieven van KLM. Aanmelden doe je hier.1 gedachte over “Voortaan betalen voor bagage bij KLM”

Plaats een reactie