Water

Lamlendig het vliegtuig uit of enigszins fris? Dat bepaal je deels zelf. Het verschil zit hem vaak maar in één ding: water! Voldoende water drinken zorgt ervoor dat het katterige gevoel wegblijft, tenzij de vlucht echt te slopend is geweest. Als je twintig uur onderweg bent, tien tijdzones overbrugt en ook eens niet kan slapen dan kan water de situatie niet meer redden. Dan kun je de schade wel wat beperken met liters water onderweg, maar de reis zelf hakt er dan teveel in.

Sinds ik thee, koffie en alcohol laat staan en frisdrank beperk aan boord, kom ik veel frisser het vliegtuig uit dan voorheen. Ik hanteer daarbij een hoeveelheid van ongeveer een halve liter water per twee uur vliegtijd. Aan boord van de meeste commerciële vluchten zou je tekort komen als je je aan de vaste rondjes van de stewardessen houdt. Daarom vraag ik vaak twee bekertjes water als ze langskomen en loop ik desnoods tussendoor ook nog een keer naar voren of achteren om wat water te halen. Dan strek ik ook meteen de benen even.

Bij vluchten waarbij je drinken moet kopen (5 euro per liter water bij Transavia!), koop ik een half litertje Spa blauw bij een vlucht richting de Middellandse Zee. Vlieg ik echter naar de Canarische Eilanden (vliegtijd 4 tot 4,5 uur) dan koop ik twee flesjes.

Probeer het de volgende keer maar eens. Water doet echt wonderen!Plaats een reactie