Winkelen in Hong Kong

Een bezoek aan Hong Kong is zeker al een ervaring op zich. Deze oude, nog niet zo lang gelden bij het Verenigd koninkrijk horende stad is tegenwoordig onderdeel van China, maar heeft wel veel eigen zeggenschap. Slechts het buitenlandse beleid en defensie worden vanuit Peking aangestuurd. Je kunt in deze stad een mooie smeltkroes verwachten tussen een stukje Britse en oosterse Chinese cultuur. Een metropool waar je culturen kunt proeven, maar bovenal ook goed kunt winkelen.

Elektronica
In Hong Kong vind je vaak de nieuwste elektronica aan aantrekkelijke prijzen. Ben je toevallig in deze stad die uit meer dan 200 eilanden bestaat en was je al van plan om bijvoorbeeld een nieuwe camera te kopen; dan is deze locatie daar ideaal voor. De nieuwste camera’s, maar ook laptops, smartphones en andere handige gadgets vind je hier aan een aantrekkelijke prijs. Naast de bekende Europese merken komen daar ook nog eens een hele lading Chinese en andere Aziatische merken bij die in Europa niet te krijgen zijn.

Kleding
Wanneer je in Hong Kong bent kan dit ook het moment zijn om een op maat gemaakt pak aan te schaffen. Op maat gemaakte kleding is hier veel goedkoper dan in Europa en je mag er dezelfde kwaliteit verwachten als bij een klerenmaker in Nederland of België. Natuurlijk niet alleen pakken, maar ook andere op maat gemaakte kledingstukken kun je hier vaak in slechts enkele dagen laten maken aan een fractie van de prijs die je er hier voor zou betalen.

Winkelcentra en markten
Hong Kong heeft veel winkelcentra en markten waar je een mooie mix zult tegenkomen van zowel locale producten als de bekende ketens die je op alle plekken van de wereld kunt treffen. Op de markten gaan winkelen en eten vaak goed samen. Op deze manier heb je echt het gevoel in een andere cultuur te zijn.

Pas wel op
Natuurlijk heb je in zo’n grote stad een aantal gevaren. In Hong Kong is dat niet anders. Uiteraard zijn er de zakkenrollers, maar ook zijn er mensen die de kersverse onwetende toeristen eruit plukken en ander het mom van een rondleiding en een leuk dagje in deze onbekende stad je uiteindelijk laten vertrekken met allemaal producten die je nooit wilde kopen. Daarnaast is creditcardfraude ook wel iets om mee op te passen. Probeer zo min mogelijk betalingen te doen met je creditcard als je zeker wilt zijn dat je geen slachtoffer wordt van deze vorm van fraude.Plaats een reactie