Winkels in Antwerpen zijn open op paaszondag

Over twee weken breekt het paasweekeinde aan en dat is misschien wel een ideaal weekend om in de Vlaamse stad Antwerpen door te brengen. Hoewel Pasen ook in België een officieel feest is waarbij de Belgen op zowel paaszondag als paasmaandag vrij zijn, kun je in het centrum van Antwerpen wél winkelen op paaszondag. Dat is het gevolg van een besluit dat de winkeliers in 2o14 genomen hebben. Sindsdien is iedere eerste zondag van de maand een koopzondag. Omdat paaszondag dit jaar op 1 april valt, wat dus de eerste maand van de maand april is, zijn de winkels open op zondag 1 april.

Alle winkels?

Doe alle winkels mee met deze zondagopening? Het antwoord daarop is nee. De koopzondag is altijd op vrijwillige basis. Winkels hoeven er dus niet aan mee te doen. Volgens de informatie die wij uit Antwerpen ontvingen doen veel winkels aan de Meir, in Shopping Stadsfeestzaal en de omringende winkelstraten in het centrum hier aan mee.

De winkels buiten het centrum doen waarschijnlijk niet mee aan de koopzondag en ook de deuren van het Wijnegem Shopping Center zullen gesloten blijven.

Paasmaandag

Op maandag 2 april is het over met de winkelpret. Deze maandag is een officiële feestdag in België en de winkels zijn dan grotendeels gesloten in Antwerpen. Dit is echter een perfecte dag voor museumbezoek in Antwerpen. Normaal gesproken zijn de meeste musea op maandagen gesloten, maar op Paasmaandag zijn veel van deze Antwerpse musea juist uitzonderlijk geopend. Zo zijn het prachtige MAS en het historische Rubenshuis in ieder geval geopend op paasmaandag.

Gratis naar musea

Wil je meerdere musea in het paasweekend bezoeken, dan kan het handig zijn om de Antwerp City Card aan te schaffen. Met deze speciale toeristenkaart kun je na aanschaf gratis naar binnen bij vrijwel alle musea in Antwerpen. Ook kun je gedurende de geldigheid van deze kaart (1, 2 of 3 dagen) gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Antwerpen.

Meer info over de Antwerpen City Card (en koop direct online)Plaats een reactie