Winterzwemmen in de Schelde

Natuurlijk kun je deze maand besteden aan het bezoeken van kerstmarkten. Je kunt echter ook eens iets totaal anders doen: zwemmen in de Schelde. Dat kan in Antwerpen de komende weken dankzij de Badboot. Dit openluchtzwembad ligt in de Schelde ter hoogte van de Londenbrug (vlak bij het MAS). Tijdens de kerstvakantie kun je hier terecht om buiten te zwemmen.

Het water wordt verwarmd naar een aangename 28 graden Celsius. Het is te hopen op wat vorst in de kerstvakantie, want wat is er nou leuker dan in verwarmd water zwemmen terwijl het buiten vriest dat het kraakt?

Het zwembadwater wordt overigens (deels) verwarmd door warmte die vrijkomt bij het koelen van de overdekte ijsbaan die zich naast de Badboot bevindt. Op deze ijspiste kun je deze winter lekker schaatsen zonder dat je last hebt van de weersomstandigheden buiten. Wij juichen deze twee initiatieven van de Badboot enorm toe. Leuk om te zien dat er behalve allerlei winterse evenementen van de gemeente Antwerpen er ook steeds meer ruimte is voor particuliere initiatieven zoals winterzwemmen, de overdekte ijspiste en het ijssculptuur festival.

De entreeprijs voor het winterzwemmen bedraagt 4 euro. De Badboot is van vrijdag 19 december 2014 t/m zondag 4 januari 2015 geopend. Op vrijdag en zaterdag kun je van 13:30 tot 22 uur zwemmen; op andere dagen van 13:30 tot 18:00 uur. OPp 24 december (kerstavond) en 31 december (Oudejaar) sluit de Badboot al om 16:00 uur.

Meer info over winterzwemmen op de Badboot? Kijk dan hier.Plaats een reactie