Zomervakantie in Denemarken

Het land van LEGO is natuurlijk meer dan alleen maar de beroemde plastic bouwblokjes. Ook het Deense design is wereldberoemd, net als de sprookje van Hans Christian Andersen. Onlangs werd het restaurant  Noma alweer voor de vierde keer uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Denemarken staat voor kwaliteit en innovatie, maar ook voor een leuke vakantiebestemming met veel bezienswaardigheden.

Kopenhagen
Denemarken is een groep eilanden en schiereilanden. Het grote schiereiland dat aan Duitsland grenst is Jutland, maar het grootste eiland is Seeland. Het Deense landschap lijkt veel op elkaar. Een constant glooiend landschap van heuvels omringt door zee. Op Seeland ligt de hoofdstad Kopenhagen. Deze stad heeft één van de langste winkelstraten van Europa en het meest bekende beeld van deze stad is de ‘kleine zeemeermin’. Ook vind je in Kopenhagen het beste restaurant van Denemarken. Restaurant Noma stelt zich zelf als doel om het hele jaar door gebruik te maken van producten en ingrediënten die binnen een straal van 100 kilometer van het restaurant te vinden. Dat de chef hierin slaagt blijkt wel uit de internationale waardering voor het etablissement.  Kortom, Kopenhagen heeft meer dan genoeg bezienswaardigheden voor een verblijf van één of enkele dagen.

Zee
Denemarken is vooral een uitstekende zomervakantiebestemming door haar ligging en de vele kilometers kustlijn. Zo is er een lange Noordzeekust en natuurlijk de Baltische zee aan de oostzijde van het land. Al dit zilte water zorgt ervoor dat je er bijvoorbeeld prima kunt vissen en watersporten. Zeker is de zomers kan het er aangenaam zijn en is een dag aan het strand een prima manier van ontspannen.

Roskilde
Bij zomers horen festivals. In Denemarken is ongetwijfeld het Roskilde festival de meest bekende. Jarenlang was dit festival het beste festival van Europa en nog steeds staat Roskilde in de top. Dit 5 daagse Festival heeft elk jaar een indrukwekkende line up met grote wereldacts. Voor de doorgewinterde festivalganger is Roskilde er zeker één die bezocht moet worden.

Odense
De sprookjes van hans Christian Andersen zijn over de hele wereld bekend. Niet iedereen zal weten dat deze schrijver uit Denemarken komt. In Odense staat zijn geboortehuis dat tevens een museum is waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij zijn leven en carrière. Odense zelf is ook een aandoenlijk en typisch Deens stadje.

Verder
Natuurlijk is nog meer te doen in Denemarken.  Zo is er in het Noorden de grote brug naar Zweden en ook de 2e stad van dit land, Arhus, ligt in het noorden. Niet ver hier vandaan ligt Ebeltoft een wat kleinere plaats, maar wel in een mooie omgeving waar het goed vertoeven is tijdens je vakantie. Een dagje Legoland mag natuurlijk ook niet ontbereken aan je vakantie in Denemarken.Plaats een reactie