Zon in april

Serieus lenteweer laat nog op zich wachten in Nederland. Hoewel er gisteren sprake was van een heerlijke dag en de temperaturen langzaam aan omhoog gaan, neemt deze week ook de kans op neerslag toe. Rokjesdag is dus nog niet in zicht. Wie in april wel van lekker zonnig en warm weer wil genieten die zal in het vliegtuig moeten stappen. In Zuid-Europa is het al beduidend beter. Voor serieus zomers weer moet je wat verder zijn.

In april zijn met name Dubai, Egypte en het Caribisch gebied warm en overwegend zonnig. Ook in Azië zijn er een aantal landen die prima bestemmingen zijn voor een zonvakantie in april. Zo worden door de zonkalender van april Thailand, Maleisië en de Filippijnen aangeraden voor een week of langer genieten van zon, zee en strand.

Binnen Europa kun je het beste naar de Canarische Eilanden vliegen als je behoefte hebt aan zon en warmte. Hoewel de temperaturen in april vaak nog onder de zomerse grens van 25 graden blijven, is het met name aan de zuidkant van de eilanden Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote prima vertoeven. De kans op neerslag is daar ook het laagst. Het voordeel van de Canarische Eilanden is dat ze op slechts vier tot vijf uur vliegen van Nederland liggen.Plaats een reactie