5 veilige winterzonbestemmingen

In Sharm el-Sheikh moet je op dit moment eventjes niet wezen, Bali is tijdelijk onbereikbaar vanwege rookpluimen door een vulkaan op Lombok, Tunesië staat al langer op de blacklist en in delen van het Caribisch gebied is deze maand nog kans op tropische stromen. Waar kun je op dit moment dan wel veilig van de winterzon genieten?

Wij hebben vijf veilige winterzonbestemmingen op een rijtje gezet. Onthoud overigens ook hier dat er overal kans is op calamiteiten.

Dubai

De kans dat je op de stranden van Dubai te maken krijgt met een aanslag is net zo klein als in Nederland, aardbevingen komen niet voor in Dubai en de kans dat je geëvacueerd moet worden vanwege een orkaan is nihil. De temperaturen liggen op dit moment overdag tussen de 30 en 35 graden, waarmee Dubai ideale omstandigheden biedt voor een winterzonvakantie.

Dubai aanbiedingen? Kijk nu bij de TUI Dubai vakanties voor de goedkoopste Dubai vakanties.

Aruba

Het (ei)land Aruba ligt net buiten de gevarenzone van de orkanen. Dat betekent niet dat het hier geen slecht weer kan worden of dat het helemaal onmogelijk is dat een orkaan Aruba bereikt. De kans is echter wel erg klein. Op de prachtige tropische stranden Palm Beach en Eagle Beach is het in de zomer vooral zonnig en warm.

Costa Rica

Wil je behalve zon, zee en strand ook nog genieten van een overweldigende natuur? Dan is het Latijns-Amerikaanse Costa Rica een mooie optie. Door de populariteit is Costa Rica al lang geen goedkope winterzonbestemming meer. Wie echter bereid is zo’n 2500 tot 3000 euro p.p. neer te tellen voor een vakantie die kan hier heerlijk twee weken vertoeven in de wintermaanden.

Malediven

Als je foto’s ziet van prachtige hotelkamers die boven een felblauwe zee aangelegd zijn, dan is de kans groot dat je een foto van droombestemming Malediven voor je ogen hebt. Als een week of langer totale rust aan de mooiste stranden je teveel zijn, dan kun je altijd nog de optie kiezen om een vakantie op de Malediven te combineren met een vakantie in Dubai. Emirates biedt de mogelijkheid om een stopover te maken in Dubai als je met hen naar Male vliegt.

Gambia

Veel zon, geen regen, geen orkanen, geen aardbevingen en geen instabiele regering. Dat is het West-Afrikaanse land Gambia. Met TUI vlieg je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Gambia. Een rechtstreekse vlucht duurt zo’n 6 uur. Mocht je een tussenlanding hebben dan ben je meestal een uur of 7 tot 8 onderweg. Gambia is daarnaast ook zeer betaalbaar en vormt daardoor een goed alternatief voor Egypte.

Bekijk de Gambia vakanties bij TUI.Plaats een reactie