Bed and Breakfast

Vaak ga ik automatisch op zoek naar een hotel als ik ergens een accommodatie zoek. Steeds vaker merk ik dat hotels weinig verrassend zijn en niet zelden ook te duur voor wat je krijgt. Niet raar, want al het personeel dat er rondloopt moet immers ook betaald worden, net als alle voorzieningen en in veel gevallen ook de aandeelhouders (in het geval van hotelketens). Niet voor niets dat je ziet dat steeds meer mensen op zoek gaan naar ‘iets anders’. Dat kan een appartement in een grote stad zijn of juist een kleinschalig pension in een dorp. Toenemend populair zijn de Bed & Breakfasts. Zoals de naam het al zegt: een bed en ontbijt. Hoe het plaatje uiteindelijk ingevuld wordt is zeer verschillend. Je hebt goedkope B&B’s waar je een eenvoudige kamer hebt en ’s morgens een simpel ontbijt geserveerd krijgt. In toenemende mate zie je B&B’s die wat betreft luxe en comfort veel hotels gemakkelijk verslaan.

Zo verbleef ik vorige week aan de Belgische Kust. Voor de woensdagnacht had ik een accommodatie nodig in of bij de badplaats Blankenberge. Het aanbod van hotels was zo diep treurig dat mijn oog viel op Le Bosquet, een B&B op enkele kilometers van Blankenberge. Voor 107 euro had ik een uitstekende kamer met zeer comfortabel bed, televisie, airco, goed uitgeruste badkamer en LCD-televisie. Daar zat een meer dan uitstekend ontbijt bij inbegrepen, die ik dankzij het lekkere weer buiten kon nuttigen. Aangenaam pluspunt was de jacuzzi. ’s Avonds heb ik de zonsondergang vanuit het bubbelbad ondergaan…. heerlijk ontspannend. B&B Le Bosquet is voor mij wederom een bevestiging dat in veel gevallen een Bed & Breakfast een uitstekend alternatief is voor een hotel.

bb2

bb1Plaats een reactie