De Stad van Smaak

Reizen kan ook een kort uitstapje zijn van een dag of slechts enkele dagen. In dit soort gevallen is het fijn wanneer de bestemming snel bereikbaar is. En waarom ook niet; in en rond Nederland zijn behoorlijk veel leuke locaties te vinden die je het gevoel geven er even uit te zijn. Ideaal om je batterij weer even op te laden en te genieten van al het moois dat het leven je kan bieden.

Hasselt
Een mooi voorbeeld van zo’n bestemming die niet al te ver van huis ligt is het Belgische Hasselt. Deze stad ligt in Belgisch Limburg, onder de provincie Noord Brabant. Hasselt staat bekend om zijn gastvrijheid en Bourgondische inslag.

Eten en drinken
Hasselt staat bekend als de hoofdstad van de smaak. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat veel van  het lekkers wat in België te vinden is afkomstig is uit Hasselt. Zo is er de Hasseltse Jenever, inmiddels een door Unesco beschermde naam. Er zijn meerdere stokerijen te vinden waar je rondleidingen kun krijgen natuurlijk ook kunt proeven van alle verschillende smaken jenever.
Ook komt er lekkere speculaas, chocolade en nog veel meer lekkers uit de hoofdstad van Belgisch Limburg. Het is een echte stad voor levensgenieters. Neem daar nog eens de tal van lekkere restaurants bij en Hasselt is de hemel op aarde. Bovendien zijn er ook nog eens veel gezellige cafés om nadien te genieten van heerlijk gerstennatje uit de streek.

Eten en drinken is cultuur
InHasselt is eten en drinken diep geworteld in de cultuur van de stad en de regio. Zonder lekker eten en drinken is het leven leeg. Het is daarom dat je niet alleen kunt proeven in de stad van de smaak, maar ook kennis kunt maken met de geschiedenis van sommige van deze smaken. Zo vind het in Hasselt ‘het nationaal jenevermuseum’ . Een oude stokerij uit 19e eeuw vormt het decor om alles te weten te komen over de geschiedenis van de jenever die afkomstig is uit deze streek.

Hasselt heeft natuurlijk ook winkels en andere bezienswaardigheden en culturele interessepunten. Het veelzijdige stad, maar pak als hoofdthema ‘smaak’ en je hebt zeker een leuk verblijf in deze gastvrije stad.Plaats een reactie