Bestemmingen — 29 september 2016

Over een paar weken is de elektronische toestemming om Canada binnen te mogen verplicht. Vanaf 9 november kom je zonder deze toestemming het land niet meer in als je met het vliegtuig arriveert. Deze ETA Canada roept nog veel vragen op bij reizigers. Zo weten veel mensen niet dat je geen ETA nodig hebt als je over de weg of via de zee naar Canada reist, dat een ETA geen garantie biedt dat je Canada daadwerkelijk binnen mag en dat een ETA maar liefst 5 jaar geldig is na de datum van toewijzing. Erg handig om te weten is dat de ETA een zogenaamde multiple-entry toegang biedt. Binnen de geldigheid van 5 jaar mag je zo vaak naar Canada reizen als je wilt mits je natuurlijk ook aan alle andere voorwaarden voldoet.

In sommige gevallen voldoet een ETA overigens niet, maar heb je een visum nodig. Dat is zo als je langere tijd in Canada wilt verblijven, in Canada wilt wonen, in Canada wilt studeren of in Canada wilt gaan werken. In deze gevallen ontkom je niet aan een speciaal visum voor Canada.

Wil je alles weten over het ETA Canada? Bezoek dan de pagina ETA veelgestelde vragen van eVisa. Zij hebben heel wat vragen én antwoorden op een rijtje gezet! Mocht je er dan nog niet uitkomen dan kun je altijd even contact opnemen met deze ETA-bemiddelaar.

Tags: ,

Delen

Over de redacteur

Halverwege de jaren negentig ben ik begonnen met intensief reizen. Eerst als zakenreiziger, later steeds meer met het doel om over reizen op internet te publiceren. Deze uit de hand gelopen hobby heeft ervoor gezorgd dat ik een redelijk deel van het jaar op pad ben. Inmiddels heb ik ongeveer 80 landen bezocht en schrijf ik op verschillende reis- en bestemmingsgerelateerde websites zoals allesovervakanties.nl

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *