Geen negatief reisadvies badplaatsen Egypte

Er is geen negatief reisadvies voor reizen naar de badplaatsen in Egypte die gelegen zijn aan de Rode Zee en de Golf van Akaba. Het afzetten van President Mursi, sociale onrust en politieke spanningen hebben ertoe geleid dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Egypte de afgelopen weken wel een aantal keer aangescherpt heeft.

Wie naar de hotelresorts in onder andere Hurghada, El Gouna, Sharm El Sheikh of Marsa al’Alam reist die wordt geadviseerd om extra waakzaamheid te betrachten. Alle andere reizen naar Egypte worden ontraden. Er zijn de afgelopen dagen meerdere escalaties geweest waarbij er veel geweld is voorgekomen. In hoofdstad Caïro zijn ook westerse vrouwen een doelwit van seksueel geweld. De verwachting is dat de situatie in Egypte niet binnen zeer korte stabiliseert.

Omdat er geen negatief reisadvies geldt voor de Egyptische badplaatsen kun je niet zomaar kosteloos een geboekte vakantie naar Egypte annuleren. Voor overige bestemmingen geldt er wel een negatief reisadvies. Een aantal reizen naar Egypte wordt daarom door de touroperators aangepast of geannuleerd. Dit heeft onder andere betrekking op de zogenaamde Nijl-cruises.

Als je een vakantie naar Egypte geboekt hebt moet je de media goed in de gaten houden. Er is geen garantie dat het geweld niet overslaat naar de badplaatsen. De situatie tijdens de Arabische Lente in 2011 heeft geleerd dat over het algemeen de toeristische gebieden ontzien worden.Plaats een reactie