Holiday Cars is terug

Vlak na Kerst is autoverhuurbroker Holiday Cars.com failliet gegaan. Inmiddels heeft het Zwitserse BookingMonkey het merk inclusief het complete IT-systeem overgenomen. De site die er nu staat is volledig nieuw, maar wel gebaseerd op de bekende huisstijl van Holiday Cars.com. Om het vertrouwen van de klanten terug te winnen zijn er een aantal garanties ingebouwd. Zo betaal je bij reservering slechts een aanbetaling en de rest bij het ophalen van de auto. Tevens heb je het recht om tot 48 uur voor ingang van de huurtermijn de reservering kosteloos te annuleren. het duurt dan volgens de website wel ongeveer 14 dagen voordat je reeds betaalde bedragen teruggestort krijgt.

Het is de vraag of deze eens zo grote speler op de Nederlandse markt haar positie terug kan veroveren. Door het faillissement is er wel een besef gekomen bij een dele van de consumenten dat het huren via een tussenpersoon zoals Holiday Cars risicovol kan zijn als je je huurauto geheel vooruit betaalt. Omdat er geen dekking door garantiefonds SGR bestaat kun je als klant al je centen kwijtraken bij een faillissement.

De site van HolidayCars.com werkt volgens ons overigens handiger dan de vorige site. Het aanbod wordt op duidelijkere wijze weergegeven, de site lijkt sneller te zijn en de prijzen zijn meteen duidelijk. Wat nog ontbreekt (wij hebben het in ieder geval niet kunnen vinden) is het brandstofbeleid dat de verhuurders hanteren.Plaats een reactie